Gluténérzékeny vendégnek mit főzzek?
Nézd vissza Kasza Tibi videóit, rengeteg jó gluténmentes kaját találsz az oldalán. (Nem vagyok fan, de mindig az orrom elé kerül FB-n.)
Komolyra fordítva: bármi olyat készíthetsz, amit ti is esztek, de neki vásárolj gluténmentes lisztet, vagy tésztát, stb. Ha nem akarsz kétszer pepecselni, akkor egyétek aznap ti is a gluténmenteset. Ártani nem árt.
Húst bármit csinálhatsz, amiben nincs liszt, prézli vagy hasonló - azaz egy sülthús minden gond nélkül megy.
Körítésnek krumpli, rizs lehet, salátákból bármi.
Amit ki kell hagyni, az a liszt, és a lisztböl készült élelmiszerek. A gluténmentes liszttel jobb vigyázni, mert nagyon másként viselkedik, mint a megszokott.
De ha megírod, kb milyen ételeket tervezel, tudok segíteni abban, hogy van-e benne glutén vagy sem.
- nyers-főtt zöldség-gyümölcs bármi
- lisztek: kukorica-, rizs- nyugodtan (a sütinél érdekesen viselkedik)
- natúr tejtermékek, kefir, túró, vaj, sajt mehetnek
- sima szárított zöldfűszerek is
- minden, amin egy áthúzott gabona szerepet (pl. kenőmájas, meg csomagolt sonkákra szokták ütni)
- tojás, olaj...
Ami nem:
- búza, árpa, rozs, zab
- sör
- feldolgozott élelmiszerek (pácolt hús, hurka, stb.)
- ízesített joghurt...
- fűszerkeverékek (pl. "grillpác", meg ilyesmik)
- fagyasztott árukat is érdmees kerülni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!