Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lisztérzékeny vendégnek mit...

Lisztérzékeny vendégnek mit főzhetnék?

Figyelt kérdés
Hívtunk 6 embert ebédre,és az egyikről tudom,hogy lisztérzékeny.Egyáltalán nem tudom,hogy mi olyat főzhetnék amit ő is megehet...
2012. ápr. 23. 13:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Rizs, krumpli bármilyen formában, sült hús. A lényeg hogy olyan étel legyen amibe nem kell búzaliszt.
2012. ápr. 23. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

A sültek, pörköltek biztosan mehetnek neki. A rizs és a krumpli tartalmaz bizonyos mértékben keményítőt, így a biztonság kedvéért őneki készítenék köretként valami párolt zöldségfélét is pl. sült mellé.

Husilevesből a tészta nála kimarad, ha főzöl bele zöldséget, borsót, és a husit is a levessel együtt, akkor az már úgy is nagyon fincsi.

2012. ápr. 23. 13:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A lehetőségek tárháza végtelen:

[link]

[link]

2012. ápr. 23. 14:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elöttem írok jól irtak csak arra figyelj,hogy a füszerek is gluténmentesek legyenek. Mert nem mindegyik az : Ha levesbe bele főzöd a tésztát akkor ő már nem ehet . Hivd fel és kérdezd meg,hogy mit enne : A gluténmetes lisztböl,tudsz pl pár palacsintát csinálni neki ezeket lehet kis kiszerelésben is kapni,vagy HAAS puding krémek mind gluténmentesek.

A férjem liszt érzékeny ezért tudom,hogy mivel mi a helyzet és mit adhatok neki.

2012. ápr. 23. 15:04
 5/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat,még annyit ,hogy a lisztérzékenyeknek való lisztből ugyanúgy csinálhatok pl.piskóta tésztát,mintha sima liszt lenne?
2012. ápr. 23. 16:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Arra azért figyelj, h tök más íze lesz a glténmentesnek.

Egyébként, amit ehetnek:

- gyümölcs, zöldség, mirelit, nyers állapotban

- rizs, rizsliszt, kukorica, kukoricaliszt, burgonya, burgonyakeményítő, szója, szójagranulátum

- húsok, halak közül a sima húsok, a feldolgozottak (hurka, kolbász, fasírt, konzerv stb.) már nem

- tej, tejtermékek közül az ízesítetlenek (azaz puding, krémtúró, ilyesmik nem)

- víz, gyümölcslevek

- fűszerek

- minden jelölten gluténmentes étel (áthúzott búzakalász a jele)

2012. ápr. 23. 17:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szinte biztos vagyok abban, hogy másfajta lisztből a piskóta is másmilyen lesz.

Esetleg csinálj egy "próba-sütést" 4 tojásból, és majd látod, hogyan viselkedik pl. rizsliszt, vagy kukoricaliszt.

2012. ápr. 23. 17:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Szia! Én lisztérzékeny vagyok, belinkeltem pár receptet, amiben nincs liszt és szoktam magamnak csinálni. Szerintem mind nagyon finom! (Majdnem mind le van tesztelve. ;))

Szerintem a gluténmentes lisztekkel ne nagyon próbálkozz, mert nagyon ki kell tapasztalni a használatát. Nekem már meg vannak az arányok (minden tésztatípusnál más) és különleges lisztkeverékeket is használok. Ha csak pl. rizslisztet használsz egy sütihez, nem lesz jó. (Túl szétesős lesz.) Direkt linkeltem pár sütit is, amihez nem kell liszt. Egyik sem nehéz recept.

Ha nem is ezeket fogod megcsinálni, remélem azért adtam egy kis támpontot. :)

2012. ápr. 23. 20:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. Elolvastam az eddigi hozzászólásokat. A másodikat kijavítanám, mert a rizs és a krumpli teljesen jó a lisztérzékenyeknek, az a keményítő, ami bennük található, az gluténmentes.

Fűszerkeverékek valóban nem biztosak, főleg az ételízesítőkkel vigyázz!

Olyan fűszer, ami nem keverék (só, bors, majoránna, szerecsendió stb. magában)azok teljesen biztonságosak.

Felvágottak közül valóban nem mind jó, különösen a májkrémek, viszont a sajt mehet minden mennyiségben.

2012. ápr. 23. 21:02
 10/10 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ :)
2012. ápr. 23. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!