Miért nem kel meg a tészta? Lisztérzekeny diéta.
Lisztérzékeny vagyok. Akármit készítünk anyuval itthon semmi nem kel meg. Gluténmentes lisztet használunk.A kenyérsütőgépben amikor csináltam, feljött, aztán öszse is esett. A kenyér vagy a pizzatészta, a kuglóf...minden amit csinálunk száraz, kemény tészta lesz, és ami a legrosszabb, minden lapos, vagy miután kivettük összeesik. Próbáltunk már nyers élesztőt is, szárazat is, próbáltunk már több éllesztőt is beletenni.
Most vettünk kukorica lisztet, az meg eleinte szívta a vizet magába, aztán kelesztés során kidobta magából. A kenyér 1cm lett, és kemény mint egy könyv.
Ki hogy készíti? Valami jó ötletnek is örülnék.:(
Sima gluténmentes lisztből nem lehet kelesztett kenyeret sütni. Speciális kenyérliszt keverék kell hozzá
Itt találsz egy párat, szerintem bioboltokban is kaphatóak
ezzel próbálkozz és száraz élesztővel...nekem csak ez vált be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!