Milyen köretet javasolnátok, ha már mindet unom? (Gluténérzékeny vagyok. )
Rizs: egy héten egyszer főzök basmati rizst vagy jázminrizst. Azt szeretem zölségekkel kombinálva.
Krumpli: nem eszem, mert rossz a tápértéke.
Hajdina: imádom, de unalmas.
Köles: köretnek nem szeretem, de kásának finom.
Tabulé/bulgur: kilőve. Hajdinabulgurt szoktam néha enni, az mennyei, csak nagyon drága. A gluténmentes zabbulgur is beszerezhetetlen errefelé.
Tészta: 3-5 euróba kerül 30 deka gluténmentes tészta, ezt nem engedhetem meg magamnak mindig.
Kukorica: nagyon rossz a tápértéke (kukoricaliszt alapú tésztákat nem is vásárolok)
Párolt zöldségek: nem tudok velük jóllakni.
Édesburgonya: nagyon finom, csak drága mindig ezt venni (3-4 euró/kg).
Árpa, búza, rozs kilőve.
Az amarántot gyűlölöm, mert sose puhul meg.
Quinoát is szoktam főzni, az nagyon adja az ízt, csak hát annak is a csillagos egekben van az ára.
Krumpli: mi a baj a tápértékével? Nagyon egészséges, és sokrétűen elkészíthető.
A bulgur nem egyenlő a tabulével. A tabulé egy bulgurból készülő saláta. Készítetted el már máshogy is a bulgurt?
Tészta: A Rewe gluténmentes tésztái 2-3€/kiló áron kaphatóak pl. Nem tudom hol élsz, de szerintem máshol is vannak hasonlóak.
Kukorica: ennek se értem mi baj a tápértékével. Szerintem kifejezetten jó. Polentának isteni.
Párolt zöldségek: ha nem tudsz jóllakni velük, nem eszel eleget :) Van valahogy az a mai felfogás, hogy egy kis tányér étel legyen olyan laktató, hogy 6 óráig eltelj vele. Pedig ez nem normális jelenség, és soha nem is volt az. Nem akkor laksz jól, ha moccani sem tudsz, hanem ha kényelmesen elvagy és nem kívánsz több ételt. Ez manapság nagyon elferdült már sokak fejében. 2-300g párolt zöldség kiválóan laktat!
Egyéb köretek amúgy:
brokkolis rizs
fohagymás-vajas párolt répa
rizs pilaf
sült avokádó
babsaláta különböző babfélékből
petrezselymes-lime-os quinoa
sült kelbimbó aioli-val
karfiolos vagy céklás krumplipüré
párolt spárgák
cukkini zoodle
parmezános-bazsalikomos párolt zöldbab
fűszervajas sült gombafejek
főtt fodros kel, spenót
sült gyökérzöldségek vékonyra vágva (retek, cékla, stb.)
mángold vagy zellersaláta
még legalább ezerféle van :)
A Reweben a 2-3 eurós tészta is 40 vagy 35 dkg-os!
Egyébként az árszabás meg a termékkínálat tartományonként eltér (még a saját márkás termékek esetén is). Az olcsó Ja!-s cuccok annyira nem.
Amúgy köszönöm, adtál egy-két jó tippet. Tudom, hogy a tabulé nem ugyanaz a bulgurral.
A krumpli hirtelen megemeli a vércukorszintet. Finomnak finom, de ilyen áron nem kérek belőle. A kukorica szintén, nagyon rossz szénhidrádforrás és csak 4-5 gramm fehérjét tartalmaz 100 grammra vetítve. Ezzel szemben a hajdina és a quinoa 13-14 grammot. Az utóbbi teljes értékű fehérjeforrás.
Hol élsz? Én Münchentől kb. 100km-re.
Itt a Rewe frei tehát gluténmentes termékekből 1-1,5 euró az 500g-os kiszerelés.
Persze régiónként eltérő, de azért hogy a duplája lenne?
Nem a krumpli emeli meg a vércukrot (magában), hanem csak az, ha zsíros állati termékekkel (tej, tojás, hús) fogyasztod). Önmagával a krumplival semmi gond, jó szénhidrátokból áll és 100gr-ban csak 0,8g cukor van. A Bulgurban, hajdinában 4x annyi szénhidrát van, ha már itt tartunk.
Úgyhogy a teóriával valami nem stimmel.
Fehérjéből mennyit akarsz bevinni? Egy normál felnőttnek 50gnál többre nincs szüksége, így felesleges ennyire számolgatni. Alapvetően nem egészséges túl sok fehérjét bevinni, mert minden egyes felesleges gramm cukorrá (glükózzá) alakul :).
Amúgy 100g kukoricában 9g fehérje van, ami alig kevesebb, mint a hajdina.
3-4€ sok egy kg édes krumliért?
Wtf nàlunk 30dkg 2,50
És ez is euró àrfolyamban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!