Milyen sutemenyt keszitsek, ami elall dobozban par napig es nagyom finom?





Sósat vagy édeset szeretnél?
Sósra van nagyon jó sokáig elálló sajtos-ropogós rudacska (pogácsa) receptem, édesre pedig diós-vaníliás kifli, ami szintén nagyon sokáig eláll, és nagyon finom.
Nem netes receptek, de csak délután tudom leírni, ha érdekel.





Jajj, nem szamitottam ennyi valaszra! Nagyon szepen koszonom mindannyiotoknak! ❤ Szuper otletek!
Utolso elotti, termeszetesen erdekelnek a te receptjeid is, koszonom Neked ha leirod!





Szia, örömmel írom le ma is a receptjeimet.Először a diós vaniliás kiflit.
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1 késhegynyi sütőpor, 12,5 dkg cukor, 1 cs.van.cukor,12,5 dkg darált dió, 2 tojás sárgája 20 dkg puha vaj/margarin
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk.
Kb 20-30 percig pihentetjük (nem kell hűtőben ) majd több darab ceruzavastagságú hengert sodrunk. Ezeket 4-5 cm -es darabokra vágjuk, a két szélét kissé elvékonyítjuk, és kifli alakra formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, ne túl közel egymáshoz, mert összenőnének.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon aranysárgára sütjük. Hamar sül.
Még a sütőpapíron forrón megszórjuk vaníliás porcukorral .
Ha kihűlt , akkor megismételjük a porcukorba forgatást,illetve hidegen már lehet beleforgatni is.
Nagyon finom, omlós, porhanyós, hetekig eláll, már akinél marad belőle.Dobozba zárva jól tárolható.
Érdemes a dobozba alulra-felülre a papírszalvétát, vagy konyhai törlőpapírt tenni.
Majd írom a sósat is, csak most éppen főzök .





Sós sajtos ropogós rudacska(pogácsa)
HV:30 deka liszt, 25 deka Ráma, vagy 20 deka zsír,10 deka reszeltsajt bele a tésztába, 6 evőkanél hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, 1 teáskanál só, ami lehet több is ízlés szerint.
Nekem az vált be, hogy egy Rámát elfelezek, és kiegészítem zsírral 20 dekára.
A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
Kb fél órányi pihentetés után kb 1 cm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval kb 1 cm-es csíkokra vágjuk, amiket aztán 4-5 cm-esre darabolunk.
Lekenjük felvert tojással, tetejét megszórjuk tetszés szerint reszeltsajttal, egészköménnyel, esetleg szezámmaggal.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon szép aranyszínűre sütjük.
Itt is megemlítem, hogy nem tegyük túl közel egymáshoz, mert szépen megnőnek. Sütőpapírt tegyünk a tepsibe.
Míg sül az első adag, lehet egy másik tepsibe előkészíteni a következőt.
Nagyon finom, porhanyós, sokáig eláll, érdemes dupla adagban is megcsinálni.
Nagyon sok jó receptet kaptál, lesz mivel kedvébe járni a barátodnak:)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!