Tudtok olyan sós pogis receptet, ami akar egy hetig is eláll és finom?
Tudok, igaz, hogy eredendően sajtos rudacska, de pogácsának is nagyon finom.
Sokáig elálló sós-sajtos ropogós.
30 dkg liszt, 25 dkg margarin, vagy 20 dkg zsír. (én egy fél margarint kiegészítek zsírral 20 dekára ),10 dkg reszeltsajt a tésztába gyúrva, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet. Só ízlés szerint, kezdetnek egy teáskanálnyi, aztán meg kell kóstolni :)
A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, majd minden egyéb hozzávalóval összegyúrjuk.
Egy fél órát pihentetjük, kb 1 centi vastagra nyújtjuk majd tetszés szerint rudakra vágjuk, vagy kisebb pogácsákat szaggatunk belőle.
tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal ízlés szerint.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, nem túl közel egymáshoz, mert megnőnek.
Kb 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Hamar sül.
Hetekig eláll és nagyon finom.
#1
Sütőpor, vagy élesztő nem kell bele?
Nem az elsö vagyok, de töle kaptam ezt a receptet és nem kell bele tényleg semmi más!
NAgyon finom lesz, sokáig eláll(na, ha nem fogyna el nagyon gyorsan), én sokszor dupla adag tésztát készítek és úgy sem sok marad.
De le is lehet fagyasztani a nyers tésztát is, meg a kész sütit is, kiolvadás után ugyanolyan jó!
Nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni!
Hát ezt én is kipróbálom.
Isteni pogácsa receptjeim vannak.
Finom, légies, könnyű.
Aznap.
De másnap már mindegyikkel hajigálni lehet, olyan száraz lesz.
Ha meg légmentes dobozba zárom, megvonul, és olyan nyammogósak lesznek.
Szóval mindenképpen kipróbálom én is, köszönöm az ötletet. Ezzel szinte alig van meló. Nem kell dagasztani, keleszteni, nem macerás.
Első vagyok, a kedves 3-nak köszönöm, hogy helyettem is megválaszolt.(én már nem néztem vissza tegnap, és most értem haza )valóban nem kell bele semmi tömegnövelő, az ecet, ami a zsíros tésztát megemeli.
Nagyon nagyon régi családi recept, de már sokakkal megosztottam, és eddig mindenkinél bevált.
A lényege, hogy porhanyós (nem hasonlít az élesztősökre pl)és dobozba téve tényleg hetekig is eláll.(persze , kizárt, hogy előbb ne fogyjon el.)
A szerepe éppen az ünnepi készülődésekkor fontos, hogy akár egy-két héttel előbb is meg lehet sütni, semmi íz,-és állagbeli károsodása nem lesz.
Én is mindig dupla adagban készítem, 3 tepsit kibélelek sütőpapírral, aztán gyorsan egymás után mehetnek a sütőbe.
A dupla adagból kb 6 tepsi lesz, de, mint írtam nem lehet túlzsúfolni.
Örülök, ha újra másiknak is kedvencévé válik.
Kellemes sütögetést mindenkinek :)
Megcsináltam. Elképesztően porhanyós, főleg melegen. Finomanb, ha kihűlt. Gyerekeknek ízlik, férjem szerint túl lisz ízű.
Mindenesetre holnapi ovis ünnepségre megy a fele, a másik fele marad karácsonyra. A kevésbé szépeket megettük. De tény: egyszerű, olcsó, és ehhez képest esztétikis is.
Legközelebb margarinnal fogom, most zsírral készítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!