Melyik a legfinomabb édesvizi hal? Steakhez hasonló elkészítéssel (tapasztaltabbak válaszát keresem) Szempontok és részletek lentébb
Szeretném az étkezésemet átalakítani egészségesebbé tenni és ennek érdekében a hús fogyasztásom nagyrészét átváltani halra, mert tápanyagok szempontjából a hal sokkal előnyösebb és kevésbé egészségtelen más húsokhoz képest. A tengeri sajnos viszont alkalmatlan rendszeres fogyasztásra a magas higany tartalom okán.
Sajnos eddig nem sok sikerrel jártam, a sokak által ajánlott Pangasius illetve Tilápia egyáltalán nem jött be, mi tagadás nem volt kifejezetten halizük viszont állagra nagyon nem tetszettek szétvállós mállós jelleg, illetve volt egy penetráns mellékiz kiváltképp panga esetén, illetve ahogy mint később megtudtam nem is jó körülmények közt vannak termelve ezen halak ami kihat a minőségükre. A harmadik próbálkozás lazaccal volt de az sem igazán jött be egyszerűen az már túl "halas" volt.
A LÉNYEG: "hús" jellegű halat keresnék állagra mindenképpen, amelyhez mondjuk illik a serpenyős sütés, mint pl a steak, vagy rosé kacsamell, tehát ne hulljon darabokra, illetve azért fagyasztás után se hulljon szét olvasztás után, plussz minimális fűszerezéssel is jó ízük van, lenne ilyen? Szálka nem igazán zavar de ne legyen túl halas íze, hasonlítson inkább egyfajta húshoz.
Nem szeretném rántani vagy olajban el merítve sütni, bár grillezést nem zárom ki
Én nem szeretem a halat, pont az általad leírtak miatt (íz, szag)
Viszont kifejezetten finomnak találtam a pisztrángot, a fogas süllőt, a szürke harcsát és a törpe harcsát.
Aztán nálam ezzel ki is fújt a halevés.
A pangasius nem édesvízi hal, és kb. szemét.
Édesvízi halak közül amelyek tényleg nagyon jók:
pisztráng, szürkeharcsa (ebből is van az "afrikai harcsa" az szintén kb. szemét), amúr, keszeg, bár sütve nem annyira jó a busa, süllő, fogas (bár az se annyira grillezve). Én ezeket szoktam enni.
Köszönöm a válaszokat tehát a süllő,amur,szürkeharcsa, illetve a pisztráng megérnek egy próbát.
4-es, igen elnéztem figyelmetlen voltam, másrészről viszont ha már ide kevertem a nem édesvizieket, pl a tonhal steak kifejezetten ízlett de sajnos nem volt mindig konzisztens minőségű(frisség valszinűleg) illetve hosszútávon a higany nem tett volna jót napi szinten.
5-ös Igen az teljesen kizárt, hiszen az esetben jobban járnék a hússal.
Alapjában véve a kevés ismerösöm aki szereti vagy szerette halat általában folyami ragadozó jellegű halakat említett ami finom.
Szerintem a hal íz alatt inkább azt értem hogy nem vmi olyasmi amit vmi iszapos mocskos tóban farmolnak és szeméttel etetnek a lehető legolcsóbb legyen előállítás, mint a csirkénél ugye a házi vs bolti tápos agyongyószerezett közti izkülönbség
Még egy ételről hallottam, amin állítólag alig érezni a hal jellegét és mindenféle hazai halból elkészíthető, ez pedig a halkolbász.
Ezt még nem próbáltam, de a következő horgászszezonban mindenképpen sort kerítek rá :)
Egyébként meg kostóld meg melyik ízlik. A pisztrángnak nincs "iszap ize" mert nem is él meg olyan helyen ahol iszapos a meder. Ami nagyon fontos a halaknál az elkészítés a fűszerezés. Azzal teljesen el lehet rontani. Én nagyon sok halat eszek mert szeretem.
Tonhal: nagyon finom, könnyű elrontani, és nagyon nehéz beszerezni valóban jó minőségűt (és brutál drága is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!