K. R tejszelethez hasonlo finom kremreceptet tudnatok irni, ami mar tesztelve is volt?
Ide másolom azt a teljes receptet, amit én szoktam készíteni. Nagyon babrás, és rövid ideig örülhetek csak a látványnak!
KINDER TEJSZELET
Hozzávalók 9 szeletre
A piskótához
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g kristálycukor
90 g búzaliszt (BL55)
30 g kakaópor - holland
12 g sütőpor
A krémhez
40 g pudingpor - tejszín ízű
250 ml házi tej / teljes tej
80 g kristálycukor
25 g vaj
150 g mascarpone
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: elkészítés 80 perc + 2 óra hűtés 80 perc + 120 PERC = 200 PERC
Leírás
Ezért a receptér már, rég nyüstöl a család apraja,- nagyja, hogy készítsük el, de eddig nem kezdtem bele. Pedig az egyik kedvencem még nekem is, nem csak a gyerekeimnek. Pofon egyszerű ez a recept és hamar készen van. A receptek között böngészve végül egy német oldalon lévőt variáltam át picit. A tésztája puha és omlós a krémje is hasonló az eredeti Kinder tejszelethez!
Elkészítés
1 A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen.
2 Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.
3 Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
4 Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla, ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.
6 A mascarponét kikeverjük a vajjal.
7 Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.
9 Egyszerűen mennyeien finom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!