Krémlevest szeretnék csinálni karácsonykor. Olyan receptet keresek ami viszonylag gyors és finom?
Milyen krémleves lenne?
Miből főznéd??
Karácsonyra mindig Tokaji borlevest készítek.
Gyerekkoromban a nagymamám ezzel fogadott minket az éjféli mise után.
Hozzávalók:
2 csésze félédes fehérbor(Tokaji Hárslevelű)
4 db szegfűszeg
1 db szegfűbors
1 kis rúd fahéj
Fél citrom héja
6 tojás sárgája
6 evőkanál kristálycukor
A fűszereket két csésze vízben felforralom, 10 percig lassan főzöm , majd teaszűrőn leszűröm.
Hozzáöntöm a bort és felmelegítem, ha gyerekek is fogyasztják 5 percig forralom, hogy az alkohol elpárologjon.
Közben a tojások sárgáját egy nagy fém tálban habosra keverem a kristálycukorral,először csak 1 dl fűszeres bort öntök hozzá, miközben habverővel folyamatosan keverem, majd merőkanalankét az összes bort hozzáöntöm, miközben folyamatosan keverem.
Visszateszem a tűzhelyre és 3 -4 percig melegítem. Ez alatt a kevergetést nem szabad abbahagyni és nem szabad felforralni, mert kicsapódik a tojás.
Nagyon finom ünnepi leves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!