Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerü, de mutatos...

Milyen egyszerü, de mutatos finom sütit süssek karácsonykor?

Figyelt kérdés
még sosem sütöttem,ezert szeretnék valami egyszerü,de nagyon finom,mutatos sütit,desszertet csinälni a föéTel mellé.kéRlek titeket irjatok ötleteket!köszönöm!!
2008. dec. 3. 15:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Dr. Oetker Feketeerdo torta alappor, igy keresd az uzletben. Isteni, konnyu elkesziteni, es mutatos.

De, nagyon jo recepteket keppel ellatva talalsz a dr.oetker.hu-n, van kulon karacsonyi sutikodex is!

Ezt a feketeerdos tortat mindenkeppen probald ki!!!

2008. dec. 3. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nekem a kedvencem a csokis-túrós muffin. nem kell hozzá nagy előkészület és 20 perc alatt meg is sül. ja és isteni :)
2008. dec. 3. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem süss mézeskalácsházikót.:)

Hozzávalók:1 kg liszt, 16 dkg porcukor, 1 kiskanál szódabikarbóna (a lisztbe keverve), 6 egész tojás, 20 dkg méz, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál őrölt fahéj, cukor a karamellkészítéshez, amivel a házat összeragasztjuk.


A tésztát esete összegyúrjuk, hűtőszekrénybe tesszük (különben ragad!), másnap félujjnyi vastagra kinyújtjuk. A házikó részeit papíron megrajzoljuk, kivágjuk, és a tésztára helyezzük, majd késsel körbevágjuk a különböző formákat. A ház alapja kb. 12x20 cm legyen, ehhez arányítsuk a többi elemet! (Nagyobb darabokkal nehezebb bánni.) Kivajazott tepsibe tesszük.kivágtuk a nyilasokat

Végül egy egész tojást összekeverünk és bekenjük a ház elemeit. Előmelegített sütőbe rakjuk, de résen kell lenni, mert gyorsan megég (Tanúsíthatom!) Utána óvatosan egy deszkára helyezzük a kész darabokat hűlni.

A cukrot lassú tűzön egy lábasban felolvasztjuk, karamellt készítünk, egy kevés vizet adunk hozza, hogy le ne égjen. Ez lesz a „ragasztó”. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar megdermed, és legyünk óvatosak, mert a lecsöppenő forró karamell nagyon tud égetni! Hosszú nyelű kanállal kenjük be az összeragasztandó éleket. A ragasztás sorrendje: először az alaphoz ragasztjuk a két oldalt és a két homlokzatot, ezután illesztjük rá a két tetőoldalt

Tipp: Ha az ablakokat kivágjuk, és a hátsó homlokzatot kihagyjuk, kis mécsest rejthetünk a házba.Ezenkívül ha gondolod karamellt csepegtethetsz bárhova és különböző színű formájú cukrokat ragaszthatsz rá.Én például a háztetőt piros szivecskékkel raktam tele.Ezenkívül ha habosra versz 1 - tojásfehérlyét majd beleöntöd a cukrot , rakd bele egy zacsiba , vágj az ajjára egy pici tűnyi rést és kezdd el kinyomni ahova csak szeretnéd.Remekül fog kinézni olyan lesz mint a hó.

De nagyon jó ötlet a Muffin:Kakaós pókhálómuffin


Hozzávalók:

2 csésze finomliszt

3 evőkanál kakaó (nem instant!)

1 teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

¼ teáskanál só

4 evőkanál lágy vaj

1 ½ csésze cukor

1 tojás

2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma

1 csésze kefír vagy joghurt (író)

Díszítéshez:

2 tojásfehérje

2 ½ - 3 porcukor

1 teáskanál vanília aroma

2 evőkanál friss narancslé

fekete vagy barna ételfesték


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.

Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát, és ezt is jól elkeverjük. A lisztes keveréket három részletben adjuk hozzá a kefírrel felváltva.

A masszát az előkészített muffinformákba kanalazzuk, 2/3-ig töltjük meg őket. 16-20 percig sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e)

Kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd rácsra kiszedjük őket, és így hűtjük szobahőmérsékletűre.

A díszítéshez a tojásfehérjéket egy tálba tesszük, elekrtomos habverővel magas fokozaton lágy habot verünk belőle. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát és a narancslevet, és tovább keverjük, amíg sűrű és fényes masszát nem kapunk. (könnyen kenhetőnek kell lennie! ha túl folyós, keverjünk még hozzá cukrot, ha túl sűrű, akkor narancslevet!)

A kapott massza kb. egyharmadát áttesszük egy kis tálkába, hozzákeverjük az ételfestéket. Nyomózsákba tesszük (kis lukúba!), vagy egy nejlonzacskóba, és kiszúrjuk tűvel a sarkát.

A fehér mázat a muffinokra kanalazzuk, és eloszlatjuk a tetejükön egy késsel. A sötét mázzal a muffinok közepéből kiindulva spirális vonalat húzunk egészen a széléig. Egy késsel a spirál közepéből indulva a muffin széle felé vonalat húzunk, majd a kést letöröljük, és most 1-2 centivel odébb kívülről befelé haladva húzunk vonalat a késsel. Ezt addig folytatjuk, míg körbe nem érünk, és az ábra nem formáz pókhálót.

12 muffin lesz egy adagból.

2008. dec. 3. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Méteres kalács (én is paráztam tőle, mert nem tudok sütni, de ez elsőre sikerült!)



Elkészítés


Tészta receptje:


Kell hozzá 2 darab őzgerinc forma kivajazva, liszttel szórva


Hozzávalók


6 db Tojás fehérje

6 db Tojás sárgája

30 dkg Cukor

1 dl Víz

1 dl Olaj

28 dkg Liszt

2 dkg Kakaópor

1 csom. sütőpor

8 dl tej 2.8%

25 dkg Cukor

25 dkg Margarin

2 csom. puncs, vagy eper pudingpor


Formánként 3db tojássárgáját, 15 dkg cukorral, 0.5 dl vízzel és 0.5dl olajjal habosra keverünk.3 tojásfehérjét habbá verünk és összekeverjük a tojássárgájás masszával, hozzá keverjük a 15 dkg lisztet és a 0.5 csomag sütőport /a másik formához 13 dkg lisztet és 2 dkg kakaóport keverünk a masszához./A sütőt 170°c melegítjük és 45 percig sütjük a tésztát.


Krém recept:


A krémhez 2 csomag pudingot 25 dkg cukorral és ;8 dl tejjel megfözzünk. Ha kihült 25 dkg kihabosított margarint keverünk hozzá.A kihült tésztákat 1cm darabokra szeleteljük ,és felváltva (fehér-krém-barna...)összetöltjük a krémmel. A süteményt hütőben kihűtjükk majd olvasztott csokival áthúzzuk Ferdén tartott késsel szeleteljük.


A krémhez főzhetünk kétféle pudingot , és így látványosabb lesz a sütemény a szeleteléskor.


(a tortabevonó csokit tördeld egy bögrébe, azt állítsd egy lábas vízbe, gyújts alá, és lassan olvaszd fel a csokit. ha olvadás közben belekeversz étolajat - nem kell sok - szép fényes lesz a csokimáz)


Sok sikert!

2008. dec. 3. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

vagy:


Elefántkönnycsepp


Hozzávalók:Tészta: 6 tojásból piskótát sütünk, a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk. Sütés után a tésztát hosszában ketté hajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni. Krém: 2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk és a főzött krémmel összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk és apránként a krémhez keverjük. Elkészítés:


A krémet a tésztára kenjük és két egész banánt a tészta közepére fektetünk és összehajtjuk. Ezután csokoládémázzal leöntjük. Máz: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 kanál tej. Felfőzzük.


Kép egy szeletről:

[link]

2008. dec. 3. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Métereshez hasonló, de nem kell sütni:


Albert kekszes süti


Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.


A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.

2008. dec. 3. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kakaós keksztekercs / Omnia-tekercs


Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált, és egy kevés apróra vágott dió, 1 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.


A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor és 2 dkg kakaó.


A darált kekszet az előírt anyagokkal összegyúrjuk, Porcukorral meghintett zsírpapírra kitesszük és négyszög alakúra kinyújtjuk. A töltelékhez való vajat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, ezzel megkenjük, felcsavarjuk, külsejét apróra vágott dióba forgatjuk, és fóliába csomagolva kifagyasztjuk. Ferde szeletekre vágjuk.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Szalámi háztartási kekszből


Hozzávalók: 1,5 kg háztartási keksz, 1,5 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 dkg kakaó, 1 csomag mazsola, 5 dkg vagdalt dió, 10 dkg zselés cukorka.


A kekszet hosszúkás csíkokra vágjuk, a diót és a zselés cukorkát szintén összevágjuk. A mazsolát megtisztítva langyos vízben megáztatjuk. Vízgőz felett habosra keverjük a tejet a margarinnal és a porcukorral (kb. 20 perc). Ráöntjük az összevágott kekszre, hozzákeverjük a kakaóport, a mazsolát, diót és a zselés cukorkát. Hagyjuk kihűlni. Egy kiterített fólián vagy zsírpapíron szalámi formát készítünk belőle, majd hűtőbe tesszük. Később szeletelhetjük.

2008. dec. 3. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!