Házi szaloncukrot mikor lehet elkészíteni leghamarabb, hogy karácsonykor finom legyen?
Először csinálom majd, és szeretném, ha idén mindenre lenne elég időm.
Bevált recept is jöhet! Köszi.
akár már most.
(a gyárakban már nyáron kezdik btw.)
Mi a recepted? Ennek függvényében hamarabb tudnék/nánk válaszolni.
Ez engem is érdekelne amúgy, mert emberi áron finom szaloncukrot kb gyerekkoromban ettem vagy 15-20 éve és ha létezik olyan trükk amivel lehet finomat csinálni házilag akkor érdekel:)
szia! gondoltam Rád és otthon körülnéztem a régi receptjeim között. találtam egy házi szaloncukor
receptet, bár én még nem próbáltam , azért megosztom Veled
szívesen.
kell hozzá 25 dkg cukor és ízesítőnek egy nagy evőkanál
feketekávé, vagy kakaó vagy valamilyen gyümölcsszörp.
továbbá egy evőkanál tejföl és három evőkanál hidegvíz.
teljesen hibátlan zománcozott lábasba tesszük a cukrot, ráöntjük a többi hozzávalót és kb fél óráig-állandó kevergetés közben-főzzük.ha már ragad és szálat enged,
a tűzről levéve addig keverjük ,míg sűrű nem lesz.
hideg lapra öntjük és vízbe mártott késsel fölkockázzuk.
hagyjuk teljesen kihűlni, csak másnap csomagoljuk be.
most elhatároztam, hogy én is meg fogom csinálni.a múltkor
innen próbáltam ki egy omlós tejszínes karamella receptet
és nagyon finom volt./igaz, az másfél óra kevercülés, de megérte:))/
üdv-e-
Igazán rendes Tőled, hogy miattam keresgettél a régi receptjeid között! Kipróbálom. Szerinted ebből kb. mennyi lesz? Te mikor fogod csinálni és milyen papírba csomagolod? Több kérdésem nincs...egyelőre :D
Köszi!
óóh, még én is csak gondolati szinten vagyok vele:))
talán a jövő hétvégén lesz időm rá, először csak egy
adagot próbálok meg. szerintem kb 25 db lesz belőle,mert a régi konzumok is 1 dekásak voltak.
csomagolni úgy gondoltam, hogy veszek valami színes fényes
fólia csomagolót, abba teszem magát a cukit, azt pedig egy nagyobbacska celofánba, amit a két végén összetekerek.
aztán majd meglátjuk...
na pusz
Húúú, hát...megcsináltam ezt a szaloncukrot, de valahogy nekem nem jött össze....talán 9 db-ot sikerül kihoznom belőle, de azok is elég extrém kinézetűek lesznek...Valamit elronthattam? Kb. 20 perc után én már levettem a tűzről, mert az edény szélére már elég sok massza felragadt, ami aztán rögtön oda is száradt, szóval ezért lett jóval kevesebb. Alig kevertem már utána, rögtön besűrűsödött, így aztán ki sem tudtam szedni az egészet a lábasból...Aztán tapasztottam a lapra kanállal, késsel...így lett egy csomó szörnyű mosatlanom :(
Szóval szerintem nem kell attól félni, hogy majd el fog folyni, ha kiöntöm, és talán hagyni folyósabbra.
Azért köszi. Te megcsináltad végül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!