Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy jól bevált röszti...

Van egy jól bevált röszti recepted?

Figyelt kérdés
2008. okt. 23. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Pompéry Berlin2003. Jan 20., 16:27

Rösti - (így is ejtik ki, magyarosan) - svájci krumplispecialitás körítésként



Hámozott nyers krumplit lereszelsz a vastagabb lyukú reszelõn (kb. 5 mm) és lapos lángosokat formálva forró zsírban/olajban kisütöd mindkét oldalán. Mindezt gyorsan, hogy meg ne barnuljon a nyers krumpli

2008. okt. 23. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

2003. Jan 20., 19:35

Az én ismereteim szerint a röszti, ( nálunk északon lapcsánka)szlovák eredetû népi étel.


Nyers reszelt burgonya , tojás, liszt és füszerek hozzáadásával készül.Forró olajban kanálnyi halmokat teszünk, lepény formára egyengetve, mindkét oldalán pirosra sütjük.


Az én variációim a következõk:


2-4 db nagyobb nyers reszelt burgonya, 2 db tojás,só, bors, és annyi liszt, hogy galuska keménységû tésztát kapjunk.


Füszerezni szoktam, curryval , szerecsendióval, adok hozzá még petrezselyem zöldet apróra vágva, reszelt fokhagymát vagy vöröshagymát. lehet hozzá keverni nyers reszelt sárgarépát, bármilyen zöld fûszernövényt, vagy zöldborsót.


A variálhatóság nem ismer határokat.


Tálalásnál, kinálok hozzá különbözõ mártásokat,bazsalikomos paradicsom mártás,


currys tartármártás, fokhagymás tejfõl mártás hidegen, vagy reszelt sajttal megszórva is nagyon finom , gyors vacsora étel.


Üdv: Irénke

2008. okt. 23. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Rösti - Máshogy tanultuk Svájcban. Mindig fött krumplit használnak, de nem tulföve nehogy szétmáljon, nagy luku reszelövel reszelik le ovatosan ha kihült, hogy formás maradjon, hozzáadnak egy egész tojást, sot, frissen darált borsot, petrezselyemzöldet, s egy kis dinsztelt hagymát, a nagy serpenyöben kis olajat melegiteni, abba beletenni az egészet, lapitani hogy egyenletes legyen s közepesen barnára sütni az egyik oldalát, aztán lapostányér segitségével megforditani, s a másik oldalát is kisütni. Torta szerüen szeletelik az asztalnál.



A nyers krumpli s liszt, és kis adagok kisütve a német Kartoffelpuffer. :smile:

2008. okt. 23. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szalonnás rösti


Hozzávalók: 60 dkg fõtt burgonya,2 fõtt tojás,só vagy ételizesítõ, 2 szelet bacon szalonna,reszelt sajt izlés szerint,2-3 evõkanál olaj a sütéshez.


A fõtt burgonyát nyomón áttörjük,


elkeverjük a sóval és a reszelt fõtt tojással.


Teflonsütõben melegitünk kevés olajat, majd a keveréket adagokban beletesszük.Ellapitva, lepény formára.Pirosra sütjük 10 perc alatt .


megforditva a másik oldalát is.


Ezután tepsibe téve mindegyik lángos tetejére teszünk egy kevés apróra vágott bacont és reszelt sajtot.


Sütõben néhány perc alatt pirosra sütjük,mig a sajt szépen ráolvad.


Zöldsalátával kináljuk.

2008. okt. 23. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
98%

Az összeset én màsoltam be neked!

Nem tudom,remélem hasznàt veszed,én Svàjcbol vagyok,és a sima reszelt krumplis az igazi,de probàld ki bàtran mindet!

Jo étvàgyat!

2008. okt. 23. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat kipróbálom holnap valamelyiket:)
2008. okt. 25. 20:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Röszti


Hozzávalók:

- 2 nagy burgonya

- Graham vagy rozsliszt

- 2 tojás

- olívaolaj

- só, vegamix, szerecsendió


Elkészítés:


Nagylyukú reszelőn lereszeljük a meghámozott burgonyát, majd 3-4EK lisztet szórunk rá, és ráütjük a tojásokat. Megfűszerezzük és elkeverjük.


Tenyérnyi darabokban olívaolajon közepes-magas hőmérsékleten kisütjük.



Igen, ez nem annyira egészséges mint egy hús zöldségkörettel, de néha elmegy, ha így készítjük el.

2008. dec. 14. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Sajtos röszti :


Hozzávalók:


80 dkg burgonya, 2 fej hagyma, 20 dkg lágy sajt (pl. Anikó), 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, só, bors



Elkészítés:


A burgonyát héjában megfôzzük és kihûtjük (ehhez a recepthez jobb, ha elôzô nap fôtt burgonyát használunk). Meghámozzuk és káposztareszelôn lereszeljük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a reszelt burgonyát, a felaprított petrezselymet. Sóval, borssal erôteljesen ízesítjük. Két kisebb serpenyôben kevés vajat olvasztunk és belenyomkodjuk a massza felét. Fedôt teszünk rá és kis lángon addig sütjük, amíg a massza össze nem áll. Ekkor a fedô segítségével megfordítjuk és a másik felét is megpirítjuk. Beborítjuk a vékonyra szeletelt sajt felével és ráolvasztjuk. A burgonyamassza másik felével ugyanígy járunk el. Cikkekre vágva kínáljuk, fokhagymás tejfölt vagy joghurtot adunk mellé.,

2008. dec. 14. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Röszti burgonya tükörtojással

Hozzávalók:

# kb. 30 dkg szalonna

# 1 nagy fej vöröshagyma

# kb. 5 közepes burgonya

# só

# bors

# tojás


Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük (mondjuk a sajtreszelő legnagyobb fokán). A szalonnát üvegesre sütjük, belerakjuk a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a reszelt burgonyát, és közepes lángon addig sütjük, amíg a burgonya összeesik, megpuhul. Csak kezdetben kevergessük, mert úgy lesz szép, ha felveszi a serpenyő formáját. Sütés közben sózzuk és borsozzuk. Ha a burgonya elkészült, egy másik serpenyőben tükörtojást sütünk, a tojást és a burgonyát együtt tálaljuk.


Megjegyzés:

Az elkészítéshez kell egy serpenyő, ami mélyebb és nagyobb, mint egy normál palacsintasütő. Ez a nagy serpenyő nagyon praktikus beruházás, mi szinte minden egytálételt ebben készítünk.

2008. dec. 14. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!