Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van bevált piskóta recepted?

Van bevált piskóta recepted?

Figyelt kérdés
Az én piskótám mindig túl "levegős" lesz és szeretném ha picit tömörebb lenne.Az anyósomé elég jól feljön de tömör is nem úgy mint az enyém.Most egyéb okokból nem tudom elkérni a receptjét de szeretnék piskótát sütni.Esetleg irhatnátok receptet vagy ötletet,hogy mit rontok el.
2010. nov. 2. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Összetvők:

6 db tojás

6 evőkanál liszt

6 evőkanál cukor

a csomag sütőpor


ELkészítés:

A 6 tojássárgáját kikevered a cukorral, utána beleteszed a 6 evőkanál lisztet és sütőport. Felvered a tojássárgáját és összekevered a kettőt. Beleöntöd a tepsibe és kb. 15-25 perc múlva jó.

2010. nov. 2. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2010. nov. 2. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, a fehérjét vered fel habnak a végén kedves első.

No, én először felverem a fehérjét, utána bele evőkanalanként a cukor, mikor már fényes, bele a tojássárgája, majd a liszt a szódabikarbónával. A cukrot mindig kicsit csapottan, a lisztet púpozottan mérem. A hagyományos módon sosem sikerült, ezt a volt szomszédomtól tanultam így. Mikor kisül, fejjel lefelé borítom ki a formából, tepsiből, így a teteje is sima lesz, mint az alja, nem lesz ott a púp. Nem túl levegős, de nem is sűrű. Nálunk bevált a recept. Ahány tojás, annyi evőkanál cukor, és annyi liszt.

2010. nov. 2. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 1 csomag vaníliás cukrot is szoktam bele tenni.

Tehát vegyük akkor 6 tojással. 6 (csapott) evőkanál cukrot kikeversz 6 tojássárgájával és a vaníliás cukorral. Jó habosra, fehéredésig. 6 púpos evőkanál lisztet elkeversz 1 csomag sütőporral, fél teáskanál sóval, kanalanként hozzákevered a sárgás keverékhez. A fehérjét felvered jó keményre és óvatosan belekevered a masszába. Aztán mehet tepsibe és 200 fokon süsd, első 20 percben ne nyisd ki a sütőt mert összeesik. Kb. 25-30 perc alatt sül meg, legyen szép világosbarna a teteje.

1 evőkanál liszt helyett tehetsz 1 kanál étkezési keményítőt, ettől könnyebb, lazább lesz a tészta.

2010. nov. 2. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a vizes piskótát szoktam sütni, eddig nem volt rá panasz. Itt 1 tojáshoz 1 evőkanál víz, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, a liszt mennyiségétől függően sütőpor és 1-2 tasak vaníliás cukor kell. A tojások sárgájához hozzáöntöm a cukrot és elkezdem kikeverni, közben lassan, evőkanalanként hozzáadom a vizet. Mikor szépen kifehéredik, belekeverem a sütőporos lisztet, majd nagyon óvatosan, hogy össze ne törjön, a tojások kemény habbá vert fehérjét, majd a szokott módon kisütöm. A sütéskor szoktam betenni a tepsi alá egy fém edényben vizet is.
2010. nov. 2. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én anyukámtól tanultam, és tegnap pont sütöttem, nagyon szép lett.

10 tojás fehérjét elkezdem felverni robotgéppel, mikor már majdnem jó, 2 evőkanál cukrot teszek bele, majd keményedésig verem. Aztán a 10 tojás sárgáját is eldolgozom robotgéppel, mikor majdnem jó, 8 evőkanál cukrot és 1/2 csomag sütőport teszek bele és fehéredésig tovább verem. Aztán óvatosan összeforgatom a fehérjét a sárgájával, szép "levegős" mozdulatokkal, nehogy megtörd. 10 evőkanál átszitált lisztet adok hozzá, szép óvatosan elkavarom benne. Majd egy kivajazott, sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöm, előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm közepes lángon.

2010. nov. 2. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló receptjét alkalmazom én is annyi különbséggel, hogy én teszek bele egy vanilincukrot is. Ha nem gáztepsiben sütöd, hanem kisebben, akkor a hozzávalókat arányosan csökkented, 5 tojás, 5 kanál liszt...stb. Ha mondjuk nem piskótatekercsnek vagy csak valami pudingos piskótának akarod, hanem pl. 2 barna lap közé kell berakni, akkor lehet magasabbat is csinálni, én olyankor 8 tojásból csinálom.
2010. nov. 2. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!