Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű, alap, bevált (! ),...

Egyszerű, alap, bevált (! ), finom piskóta tészta recept?

Figyelt kérdés
2010. júl. 11. 16:34
 1/7 A kérdező kommentje:
olyat,amit tudok tortaformába sütni,nem kell túl komoly.köszi:P
2010. júl. 11. 16:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mekkora tortaformád van: 6-8 db tojás.

A tojást szétválasztod, a sárgáját összekevered annyi kanál cukorral ahány tojásod van, és ugyanannyi kanál liszttel. A lisztet kanalanként keverd el. Ha a végére nagyon sürü, és nehezen keverhető, akkor lazitsd egy-két kanál sima vizzel. Én szoktam rakni bele késhegyni sütőport, de ez ki is maradhat belőle. A tojásfehérjét felvered kemény habnak, összekevered a masszával, és már mehet is a sütőbe. Közepes hőfokon kb félóra.

2010. júl. 11. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
3-4 tojást elválasztod a fehétjét és a sárgáját. A fehérjéből kemény habot versz, és még vered tovább mikor egyessével beleteszed a tojás sárgákat, a lisztet, cukrot. Ezeket az utóbbikat evőkanalanként és annyi kanál, ahány tojás. Fél csomag sütőpor és ha barna tésztásat szeretnél, akkor 2 e. kanál kakaóport. Majd beleöntöd a formába és előmelegített sütőbe teszed 5-10 perc nagylángon (ha jól emlékszem), majd olyan 20 perc kislángon. Ha kész vedd ki a formából és rakd a tányérra pl., amin majd a torta lesz.
2010. júl. 11. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a halálom, ha külön fel kell verni a fehérjét.


4 egész tojás

15 dkg cukor

4 evőkanál víz

Ezeket habosra keverni (kb. 15 perc), majd hozzákeverni:

25 dkg liszt

1 cs sütőpor.


Puha, finom.

2010. júl. 11. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

6 tojást szétválasztod, a fehérjét kemény habbá vered.hozzá adsz 1 csésze cukrot(még verés közben),majd ha felverted hozzá adsz 1csésze lisztet és a tojássárgákat,amit óvatosan elkeversz,hogy ne törjön össze a hab.

Majd beleöntöd a kivajazott tortasütőbe és megsütöd.

2010. júl. 11. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én általában vizes piskótát sütök. 1 tojáshoz 1 evőkanál víz, 2 evőkanál cukor és 2 evőkanál liszt kell, meg sütőpor a liszt mennyiségétől függően (1 zacskó sütőpor kb. fél kiló liszthez elég). A tojást szétválasztod. A sárgáját a cukorral elkezded kikeverni, közben lassan, evőkanalanként hozzáadod a vizet. Ha kész (kifehéredett és a cukor elolvadt benne) akkor hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert fehérjét. Ez utóbbit nagyon óvatosan, hogy ne törjön össze. Tipp: ha a cukorból 1-2 evőkanálnyit a fehérjéhez teszel, akkor keményebb lesz a hab. Ha kakaós piskótát szeretnél, akkor a kakaópor mennyiségével csökkentsd a liszt mennyiségét. Ugyanígy tehetsz hozzá darált diót is.
2010. júl. 11. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon nagyon köszönöm a tapasztalt háziasszonyok piskóta receptjeit,mindenkinek ment a plusz!:P
2010. júl. 11. 22:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!