olyat,amit tudok tortaformába sütni,nem kell túl komoly.köszi:P
2010. júl. 11. 16:35
2/7 anonim válasza:
Attól függ mekkora tortaformád van: 6-8 db tojás.
A tojást szétválasztod, a sárgáját összekevered annyi kanál cukorral ahány tojásod van, és ugyanannyi kanál liszttel. A lisztet kanalanként keverd el. Ha a végére nagyon sürü, és nehezen keverhető, akkor lazitsd egy-két kanál sima vizzel. Én szoktam rakni bele késhegyni sütőport, de ez ki is maradhat belőle. A tojásfehérjét felvered kemény habnak, összekevered a masszával, és már mehet is a sütőbe. Közepes hőfokon kb félóra.
2010. júl. 11. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
3-4 tojást elválasztod a fehétjét és a sárgáját. A fehérjéből kemény habot versz, és még vered tovább mikor egyessével beleteszed a tojás sárgákat, a lisztet, cukrot. Ezeket az utóbbikat evőkanalanként és annyi kanál, ahány tojás. Fél csomag sütőpor és ha barna tésztásat szeretnél, akkor 2 e. kanál kakaóport. Majd beleöntöd a formába és előmelegített sütőbe teszed 5-10 perc nagylángon (ha jól emlékszem), majd olyan 20 perc kislángon. Ha kész vedd ki a formából és rakd a tányérra pl., amin majd a torta lesz.
2010. júl. 11. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Nekem a halálom, ha külön fel kell verni a fehérjét.
4 egész tojás
15 dkg cukor
4 evőkanál víz
Ezeket habosra keverni (kb. 15 perc), majd hozzákeverni:
25 dkg liszt
1 cs sütőpor.
Puha, finom.
2010. júl. 11. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
6 tojást szétválasztod, a fehérjét kemény habbá vered.hozzá adsz 1 csésze cukrot(még verés közben),majd ha felverted hozzá adsz 1csésze lisztet és a tojássárgákat,amit óvatosan elkeversz,hogy ne törjön össze a hab.
Majd beleöntöd a kivajazott tortasütőbe és megsütöd.
2010. júl. 11. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
Én általában vizes piskótát sütök. 1 tojáshoz 1 evőkanál víz, 2 evőkanál cukor és 2 evőkanál liszt kell, meg sütőpor a liszt mennyiségétől függően (1 zacskó sütőpor kb. fél kiló liszthez elég). A tojást szétválasztod. A sárgáját a cukorral elkezded kikeverni, közben lassan, evőkanalanként hozzáadod a vizet. Ha kész (kifehéredett és a cukor elolvadt benne) akkor hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert fehérjét. Ez utóbbit nagyon óvatosan, hogy ne törjön össze. Tipp: ha a cukorból 1-2 evőkanálnyit a fehérjéhez teszel, akkor keményebb lesz a hab. Ha kakaós piskótát szeretnél, akkor a kakaópor mennyiségével csökkentsd a liszt mennyiségét. Ugyanígy tehetsz hozzá darált diót is.
2010. júl. 11. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 A kérdező kommentje:
nagyon nagyon köszönöm a tapasztalt háziasszonyok piskóta receptjeit,mindenkinek ment a plusz!:P
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!