Írnátok piskóta töltelék recepteket?
Gesztenye krém.
3 evő kanál lisztet 3 evő kanál tejjel simára főzük,majd ha kihült 20dkg rámát 15dkg cukrral simára kerünk. A két krémet kikeverjük majd 1db lereszelt gesztenye pürét keverünk hozzá. Izlés szerint rummal izesitjük.
Csoki krém.
1zacskó ét csoki pudingot hagyományos módon megfőzünk amig még meleg 15dkg minőségi ét csokit keverünk el benne. Majd 2dl felvert tejszínhabot teszünk hozzá.
A tejszínhabba zselatint kell tenni. Nekem a boci ét csoki vált be :
Ha marcipánnal borítod arra figyelj, hogy vajas krémmel vond be kívülről a tortád, mert a többi úgymond "megeszi" a marcipánt, fondantot.
Bele ezeket javaslom:
1, Főzz bármilyen pudingot (kókusz, csoki, karamell stb...) 3 dl tejből. Hűtsd ki jól. Közben keverj ki 1 kocka margarint 10-15 deka cukorral jó alaposan. Ha a puding kihült, add a margarinos krémhez, és jól keverd ki. Tuningolhatod rumaromával, mazsolával, csokidarabokkal, kólusszal, vaniliával, kandírozott gyümölcsökkel, karamell-darabokkal stb...amennyire az alapíz engedi.
2, mascarpone+felvert tejszínhab
Ez az alap, tehetsz bele egyéb ízesítőket: kakaó, kávé, csokidarabok, gyümölcsök (akár darabolva, akár pépesítve), aromák stb.
Köszönöm a válaszokat!
Az utolsó hozzászólótól kérdezném, hogy a mascarpónés krém nem lesz túl folyós? Mert ha vajas krémet teszek bele, az ugye kicsit összeáll. Ez elmondható a mascarponesról is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!