S. O. s.! Házi piskóta recepteket szeretnék. Sürgős. Ötletek?
Tegnap vettem észre, hogy van 10 db tojásom aminek MA (09.09.01) jár le a szav.ideje. Azt mondták, süteményt süthetek még belőle (hűtőben volt tárolva).
Ja és még kezdő vagyok. És este állnék neki. 6 után.
Ez egy kb 30*30-as tepsire jó:
7 tojás sárgáját 35dkg kristálycukorral habosra versz,beleöntesz kb 1,5-2 dl étolajat és ugyanennyi langyos vizet,felváltva,apránként,majd 35dkg lisztet és egy cs.sütőport.
A 7 tojásfehérjéből kevés citromlével kemény habot versz,majd óvatosan a lisztes keverékkel összedolgozod,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd,beleszórod a darabolt barackbefőttet vagy magozott meggyet,és előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütöd.Érdemes tűpróbát végezni a közepén.
Közben egy cs. vanília pudingporból és egy liter tejből sodót készítesz,és ezzel tálalod a piskótát.
Egyszerű,gyors,finom.Sok sikert
10 tojás fehérjét felversz 10 evőkanál cukorral, ha már kemény a hab, belerakod a 10 tojás sárgáját és 10 kanál cukrot, jól elvered és írány a tepsi...Addig sütöd még az egész jól fel nem jön, akkor beleszurhatsz egy tűt vagy kést is akár és ha nem ragadt rá a tészta akkor kész van. Gyorsan kiboritod a tepsiből és kész is. (Én egy hosszú sütőpapirra szoktam boritani, így meg tudom fordítani és nem szakad szét. Utána bármilyen krémet rakhatsz a közepébe.)
De sütés előtt, amikor a masszát a tepsibe rakod, dobálhatsz bele barack darabokat, nagyon fincsi :)
Sok sikert!
Én is kezdő vagyok, anyukám adott egy receptet és ez az első sütim ami sikerült. Nem kell habot verni, semmi.
4 tojás, 30 dkg cukor, 10 kanál olaj, 8 kanál forró víz, 30 dkg liszt 1 sütőpor, 1 vaniliáscukor.
Tojásokat elkeverem az olajjal és a vaníliás cukorral. Lassan beleöntöm a 8 kanál forró vizet. A lisztet összekeverem a sütőporral és hozzákutyulom a többihez. Tepsibe sütőpapír, beleöntöm a cuccot és aztán teszek a tetejére valami gyümölcsöt. Kajszinnal és szilvával van próbálva, de biztosan jó más gyümölccsel is.
Kedves utolsó! A te piskótádba nem kell liszt? A 10púpos evőkanál lisztet kifelejtetted.
De sütőpor nem kell bele tényleg, mert csak az ízét rontja el a piskótának. Ha rendesen fel van verve a hab, nem túl keményre, akkor nem esik össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!