Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. s.! Házi piskóta recepte...

S. O. s.! Házi piskóta recepteket szeretnék. Sürgős. Ötletek?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem észre, hogy van 10 db tojásom aminek MA (09.09.01) jár le a szav.ideje. Azt mondták, süteményt süthetek még belőle (hűtőben volt tárolva).



Ja és még kezdő vagyok. És este állnék neki. 6 után.


2009. szept. 1. 16:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez egy kb 30*30-as tepsire jó:


7 tojás sárgáját 35dkg kristálycukorral habosra versz,beleöntesz kb 1,5-2 dl étolajat és ugyanennyi langyos vizet,felváltva,apránként,majd 35dkg lisztet és egy cs.sütőport.

A 7 tojásfehérjéből kevés citromlével kemény habot versz,majd óvatosan a lisztes keverékkel összedolgozod,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd,beleszórod a darabolt barackbefőttet vagy magozott meggyet,és előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütöd.Érdemes tűpróbát végezni a közepén.

Közben egy cs. vanília pudingporból és egy liter tejből sodót készítesz,és ezzel tálalod a piskótát.

Egyszerű,gyors,finom.Sok sikert

2009. szept. 1. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
piskótát lehet úgy is,hogy 6 tojássárgáját 6 EK cukorral felverni,m ajd a 6 tojásfehérjét, óvatosan hozzádolgozni a 6 EK lisztet+1 cs sütőport, majd a t.sárga+cukor mixet, bele a tepsibe (sütőpapír) tűpróba.
2009. szept. 1. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

10 tojás fehérjét felversz 10 evőkanál cukorral, ha már kemény a hab, belerakod a 10 tojás sárgáját és 10 kanál cukrot, jól elvered és írány a tepsi...Addig sütöd még az egész jól fel nem jön, akkor beleszurhatsz egy tűt vagy kést is akár és ha nem ragadt rá a tészta akkor kész van. Gyorsan kiboritod a tepsiből és kész is. (Én egy hosszú sütőpapirra szoktam boritani, így meg tudom fordítani és nem szakad szét. Utána bármilyen krémet rakhatsz a közepébe.)

De sütés előtt, amikor a masszát a tepsibe rakod, dobálhatsz bele barack darabokat, nagyon fincsi :)

Sok sikert!

2009. szept. 1. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:

Én is kezdő vagyok, anyukám adott egy receptet és ez az első sütim ami sikerült. Nem kell habot verni, semmi.

4 tojás, 30 dkg cukor, 10 kanál olaj, 8 kanál forró víz, 30 dkg liszt 1 sütőpor, 1 vaniliáscukor.

Tojásokat elkeverem az olajjal és a vaníliás cukorral. Lassan beleöntöm a 8 kanál forró vizet. A lisztet összekeverem a sütőporral és hozzákutyulom a többihez. Tepsibe sütőpapír, beleöntöm a cuccot és aztán teszek a tetejére valami gyümölcsöt. Kajszinnal és szilvával van próbálva, de biztosan jó más gyümölccsel is.

2009. szept. 1. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! A te piskótádba nem kell liszt? A 10púpos evőkanál lisztet kifelejtetted.

De sütőpor nem kell bele tényleg, mert csak az ízét rontja el a piskótának. Ha rendesen fel van verve a hab, nem túl keményre, akkor nem esik össze.

2009. szept. 1. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
anyukám is úgy csinálja, mint a 2. válaszoló, és mindig szép nagy, finom piskótája lesz!
2009. szept. 1. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
16.49-től kérdeztem.Elözö válaszoló.
2009. szept. 1. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2009. szept. 1. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:
igen a cukrot kétszer raktam...upsz...szóval a második adag cukor az lenne a 10 kanál liszt :P
2009. szept. 1. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!