Csokitortába szeretnék valami tuti csokikrémet ami nagyon finom könnyű krém. Van bevált recepted?
nekem ez a személyes kedvencem:)
Csokikrémes csokitorta
Hozzávalók:
* A tésztához:
* 12 dkg vaj
* 4 dkg porcukor
* 1 teáskanál őrölt fahéj
* 6 db tojássárgája
* 13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé
* 6 db tojásfehérje
* 18 dkg cukor
* 13 dkg liszt
* A krémhez:
* 23 dkg vaj
* 12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú!)
* 20 dkg porcukor
* 2 dl tejszín
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.
A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel kikenjük a tortát, majd bevonjuk a krém egy részével, és díszítjük olvasztott csokiból készített formákkal, csokidarával vagy tejszínhabbal.
Megjegyzés:
22 cm-es kerek tortaformában szoktam sütni, az aljába teszek csak sütőpapírt. A tésztát előző nap ajánlatos elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Halihó!
Már bocsi, de ha a vajas krémhez tejszínt raksz, az szerintem ki fog csapódni...
Szóval én azt ajánlom, hogy vagy vajas-főzöttkrémes, vagy tejszínes főzöttkrémet készíts.
Főzött krém:
4 dl tej
2 dl víz
1 csomag csokis pudingpor
3 púpozott evőkanál liszt
15 dkg cukor
Ezeket habverővel jól kikeverni.
Sűrűre főzni állandó kevergetés mellett. Ha kész, még egyszer átkeverni habverővel és letakarni folpackkal, hogy ne bőrösödjön.
Ha vajas krémet akarsz, 25 dkg rama margarint keverj ki kb 10 dkg porcukorral jó habosra, aztán a még forró pépből keverj hozzá egy evőkanálnyit, hogy jól el tudd keverni. Ha kihűlt a krém, a többit is hozzákeverheted a vajhoz.
Ha tejszíneset csinálsz, 2,5 dl hulalát verj fel kb 10 dkg porcukorral és zselatin fix-el, vagy habfixálóval. És KÉZZEL FAKANÁLLAL(ha géppel kevered ki,túlverheted a tejszínt) forgasd össze a kihűlt főzött krémmel.
Mehet mind a kettőhöz még rum aroma, vagy csoki darabok.
Remélem segítettem! :)
Közben küldték a párizsit, köszi.
nem csapódik ki a tejszín, nagyon finom.
Köszi mmindenkinek!
Talán tejszínes krémet akarok, egyszer már csináltam tejszin+csoki krémet csak nehezen dermedt meg nem tudtam habosra keverni géppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!