Írnátok finom krém recepteket süteménybe?
google: tortakrém receptek
Voálá
Én IDÁIG ezt használtam : 0,5 liter tej,6 kanál liszt,250 gr margarin,cukor izlés szerint(én édesitővel készitem és mindig kóstolgatom).
0,5 l tejből kiveszel egy bögrébe vagy tálba annyit h a 6 kanál lisztet tudd jól elkeverni benne.Ami megmarad a tejből(0,5-ből!) azt addig is odateszed melegedni+hozzáteszed amennyi cukrot akarsz.(tehetsz több cukrot is hogy legyen minél édesebb,mert majd a margarin sokat elvesz belőle).Amikor látod, h már kezd jó meleg lenni a tej akkor hozzátöltöd a lisztes tejet és folyamatos gyors kavarással kavargatod addig amig jóóól megkeményedik.Mikor kemény lett le veszed és hideg helyre teszed (én az erkélyre szoktam), ha nem teszed hideg helyre az sem baj csak meg kell várni, hogy kihűljön.Amikor kihűlt gyors mozdulatokkal hozzákevered a margarint.(mixer is lehet, de én nem tudom mivel az egész konyhám krémes lesz:)))
Mikor ez mind megvan azzal izesited amivel akarod: citromszelethez pl. 0,5 citrom leve+héja, lehet csak kakaós, rumos,vaniliás,mákos,diós..amilyen izt akarsz azokat a hozzávalókat kevered hozzá.
Első vagyok, ahogy irtam idáig azt használtam, mivel nagyon olcsó az előállitása:D..de ma kiakarom ezt is próbálni nagyon finom lehet.
2 cs vaníliás pudingpor
3 dl tejföl
3 ek liszt
4 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport.
Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.)
Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük.
Amúgy ez a Kinder-szelet krémje.De szerintem ugyanúgy ha más izt akarsz akkor a pudingport kombinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!