Hogyan köll a tejberizsát elkészíteni? Jól csináltam?
Írták, hogy át kell mosni a rizst. Átmostam, leöntöttem róla annyi vizet, amennyit tudtam. Felraktam főzőlapra, 9-esre vettem (ez a maximum), és vártam, hogy elpárologjon a víz. Nem igazán párolgott még el, amikor észrevettem, hogy kezd leragadni a zsír. Gyorsan raktam bele zsírt, nem égett le. Amikor kifehíredett, öntöttem hozzá egy bögre vizet az egy bögrényi rizshez. Főztem, megszívta magát (nem téged), és raktam hozzá egy kis sót, meg 3 evőkanálnyi cukrot. Jól megkavartam, öntöttem bele 2,5 bögrényi tejet, és most várom, hogy jó legyen. Remélem erre nem hiába várok.
Ez így jó, vagy mit kellett volna máshogy csinálnom?
A rizst főzni kezdjük a vízben, majd amikor beszívta az összes vizet, hozzákeverjük a vajat, és felöntjük a tejjel. Hozzákeverünk ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cukrot.
Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a rizs magába szívja a tejet.
há kóstód mög, azt ha ízlik akkor jól csinátad
ennyike
tesó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!