Pulykamájat rántanék. Kell-e panírozás előtt sózni, vagy fűszerezni?
Figyelt kérdés
2017. nov. 5. 09:19
1/4 anonim válasza:
Ha szárnyasmájból készítek rántott májat akkor egy éjszakára majoránnás fokhagymás tejbe áztatom a májat vagy pár órára. Majd lecsepegtettem és letörlőm a májat és villával meg böködőm. Aztán panírozom liszt helyett kínai keményítőt használok. A keményitő a nevében ellentétben szaftossá és puhává teszi sütés közben a májat vagy a húst. Bő forró olajban sütőm ki és tálaláskor sózom. Van amikor tepsibe készítem el :Nagyon finom, ha zsemlemorzsába friss zöldfűszereket teszel. Majoranna, petrezselyem, kakukkfű. illik hozzá. Ha sütőben sütöm, a tepsire teszek, egy sütőpapit vékonyan lekenem olajjal. Majd a panírozott májat egy kistálban lévő olajban megforgatom, tepsire teszem. Félidőben megforgatom és a felső felét átkenem olajjal 170C-on KB 15-20perc. Ha olajban sütőm akkor közepes hőfok kell hozzá.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm, a tepsiben sütést ki fogom próbálni.
2017. nov. 5. 14:20
3/4 anonim válasza:
A májat (bármelyiket ) nem kell panírozás után besózni.
csak forrón tálalva, az asztalon sózzuk, mert gyorsan megkeményedhet.Zöldfűszereket lehet pl a panírozó tojásba tenni.
4/4 anonim válasza:
*** bocsi- panírozás előtt, vagyis nyersen nem kell besózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!