Hogyan kell tokeletes becsi bundazast csinalni?
Sössél Párizsi szeletet, abban nem lehet csalódni.
Most, hogy ezt írtad ..., én azt hitem ez csak egyedi, egyéni problémám. Pont ugyanezt vettem észre én is és tudod mikor ?, amikor a TS panirmozsárjából készítjük a rántott húst. Olyan keményre sikerül,hogy félő lepattan az ember foga, a foghúst meg már nem egyszer fel is sértette. Próbáld fedő alatt is sütni a húst, talán segít.
Én is az első megfordítás után fedő alatt sütöm. Utána már nem, de az alatt, míg a fedő rajta van, szép "paplanos" lesz a panír, az alatta lévő hús puha és szaftos marad. Arra vigyázok, hogy ne lukadjon ki a prézlis bunda, mert akkor kiszáll a pára és hozzátapad a panír. Így nem villával, hanem húscsipesszel forgatom.
mindig finom puha a panír is, a hús, is, és nem karcolja az ember szájpadlását.
A panírmorzsa is fontos, hogy jó minőségű legyen.
ha tanultad a szakmát, biztosan tudod, hogy eredetileg, császárzsemléből készült morzsába kell panírozni a bécsit.
Persze egy átlagháziasszonynak erre sem ideje, sem pénze (gondolom ) nincs, a császárzsemle 45-50 ft-os darabját tekintve.
Sima 15 ft-os zsemléből is lehet (de azért nem a felfújtból ) finom házi zsemlemorzsát darálni, átszitálva teljesen tökéletes a panír.
Akinek erre sincs ideje, akkor is jól vizitálja meg a bolti panírmorzsákat, mert vannak köztük egészen jók, de sokkal több a vacak,de nem akarom most felsorolni, hogy hol, milyenekkel találkoztam :)
Koszonom a valaszokat, es "orulok", hogy nem csak en vagyok ezzel egyedul, de en is tobbfele zsemlemorzsat valasztottam, de a minosege hasonlo volt. A sutest forro olajban vegzem, eppen annyival, hogy ellepje a hust, de bo olajban.
Igen tanultam,de valoban nincs idom arra hogy vegyek,es megcsinaljam kulon a zsemlemorzsat, mert nalam eleg gyakori etel. Akkor mar zsemlemorzsa feldolgozo uzemet kellene csinalnom melle. :)
Egyebkent nem csak a zsemlemorzsanal vettem eszre, hogy rosszabb minosegu lett, hanem pl a Nesquik kakaopornal, meg a Nestle gabonapelyheknel, regebben sokkal finomabb volt, ma valami gyotrelmes iztelen valami. Pedig ott is azt gondoltam, hogy biztos csak az az egy csomag/ doboz volt olyan, de sajnos mind ilyen volt.
De mentek a zold kezek!
Pékségben kérdezz rá elözö napi zsömlére, a legtöbbsször féláron vagy még olcsóbban kapható. (meg az esetleges megmaradt zsömléket is gyüjtheted hozzá)
Ezt otthon szeletelögéppel vékony, 2-5 mm-es szeletekre vágod (10 zsömle esetén kb 5 perc), egy-két napig szárítod és utána késes aprítóban megdarálod (szintén 5 perc).
Akkor egy nagy adag zsömlemorzsád van, ami zárt tartóban hónapokig eláll.
A bolti azért sem jó, mert igen sok esetben "panírmorzsa" néven amit árulnak, az a nyers tészta szétmorzsolva szemcsékre és úgy sütve. Ez ugyan ropogós panírt ad, de olyan hatású, mintha grrítz használtál volna hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!