Légkeveréses sütőben hogyan süssem meg a bepanírozott ételeket?
Ha bepanírozom és csak úgy simán sütöm meg, akkor csak kiszárad a zsemlemorzsa, kell rá zsiradék. De hogyan rakjam rá a zsiradékot, hogy az egyenlegesen oszoljon el a bepanírozott felületen?
Pl. ha bepaníroztam a csirkecombokat, azután spriccelővel rakjam rá az olajat, vagy hogy?
Elvileg ugyanúgy kell kinéznie, mintha olajban sütném ki, de ahhoz mit kell csinálnom, hogy a sütőben sütve is ropogós, barna panírt kapjak?
A bepanírozott ételeket bő zsiradékban kell kisütni.
A sütő ilyesmire nem alkalmas.
Én a csirkemellet szoktam sütőben készíteni
A hús szeleteket lisztbe, majonézbe és morzsába mártom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokon kb. fél órát sütöm, közben egyszer megfordítom.
A majonézben van annyi tojás, és olaj, hogy szépen megsüljön és ne száradjon ki.
Egy kis szórófejes flakonba olajat öntessz és befújod vele a bepanírozott szeleteket.
Én a palacsinta sütőt is így szoktam olajozni.
Vagy sütés előtt vékonyan olajozd be a sütőpapírt és félidőben fordítsd meg a szeleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!