Nem értetted félre. Felteszem a csülköt főni, babérlevéllel amikor félig megfőtt a hús, beleteszem a fejtett babot (száraz babból is készülhet akkor előző nap beáztatom), amikor a bab is kezd puhulni beleteszek egy vöröshagymát és egy meghámozott paradicsomot apróra felvágva, és általában egy közepes édes káposztát vékonyra darabolva. (Mint amikor párolt káposztának darabolom olyanra). Amikor megpuhul a káposzta is, kap egy nem túl sűrű vöröshagymás rántást, és egy kispohár tejfölt is hozzákeverek. (Mostanában a rántással össze szoktam keverni a tejfölt -persze a tűzről levéve- így a hőkiegyenlítés is meg van és egyben teszem a levesre). Felforralom, és beleöntök kb 1/2 dl házi paradicsomlevet, vagy egy teáskanálnyi sűrített paradicsomot ( ez kicsit pikánssá könnyedebbé teszi). Felforralom, és kész. Friss kenyérrel, vagy sajtos pogácsával komplett étel.
2017. okt. 8. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
22/26 anonim válasza:
21-es vagyok, hallottam már olyanról hogy valaki ezt savanyú káposztával csinálja. Én még nem próbáltam, akkor gondolom a paradicsom kimarad.
A fejtett babból készült könnyedebb, a száraz babból keszült kicsit nehezebb étel.
Ha kipróbálod sok sikert és jó étvágyat hozzá!
2017. okt. 8. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
23/26 anonim válasza:
Köszönöm,mindenképpen ki fogom próbálni!
2017. okt. 8. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
24/26 anonim válasza:
Én egy kedves ismeröstöl kaptam hasonló receptet, csak szárazbabbal és savanyúkáposztával készül, viszont rántás nélkül - a végén tejföllel ízesítve.
Meglepö módon kevésbé megterhelö, mint ha külön káposzta vagy babbal készülne, így együtt egyáltalán nem fújt fel bennünket, pedig a párom elég érzékeny rá.
2017. okt. 8. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
25/26 anonim válasza:
Én füstölt csülökből, savanyúkáposztával és tarkababbal ismerem a baboskáposztát, de tényleg nem egy fogyókúrás kaja.Néha azért el lehet térni a mindennapoktól, és egy kicsit kilengeni, de tényleg csak néha :)
2017. okt. 8. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
26/26 anonim válasza:
Szombaton a hegyekben voltunk, így étteremben kajáltunk este.
Tegnap olvasztott Appenzelleres házi hamburger volt, én meg Raclette-et ettem pepperoncinivel.
Ma a párom fasírtot vitt, meg krumplit, én pedig rizses lecsót ettem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!