Az áztatott fehérbab miért képez habot a főzés elején?
Figyelt kérdés
Vágni lehet a habot. Esetleg mert nem mosom meg áztatás előtt?
Egyébként fakanállal kiszedem a habot, amikor forr, és jó ízű szokott lenni. Csak nem értem, miért képződik hab, és mi az összetétele. Ahányszor főzöm, mindig produkálja forráskor, az elején.
2017. okt. 2. 21:00
1/4 Mansour válasza:
Szerintem a bab fehérjetartalma miatt.
2/4 anonim válasza:
Egyes hüvelyeseknek ez a tulajdonságuk. Nekem a sárgaborsó szokta ezt csinálni, ill. egyszer talán a mungóbab is eljátszotta, de az lehet, hogy a hozzá adagolt szódabikarbóna miatt volt.
3/4 A kérdező kommentje:
Szódabikarbónával van felületkezelve netán?
2017. okt. 3. 16:45
4/4 Mansour válasza:
Dehogy van! A fehérjetartalmú dolgok képeznek habot főzéskor, mint pl. a hús, bab, felesborsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!