Miért kell a hagymát főzés előtt zsiradékban megpirítani?
Krumplistésztához?
Főzelékhez?
Először is a pirított (dinsztelt) hagyma egy teljesen más ízt ad, mint a nyers.
Krumplitésztához, jó, ha megdinszteled, és erre teszed rá felvágott krumplit. ha kicsit színesebbre akarod, akkor tegyél bele egy kevés pirospaprikát is.
Főzelékeknél, szinte mindegyiknél más. Pl tökfőzelék alá dinsztelek egy kevés hagymát, paradicsomos káposztába, főzés közben nyersen teszem a káposzta közé.
Háztartásonként is eltérhetnek ezek a módok, nincs kőbevésett szabály.
A legegyszerűbb étel pl a hagymás tojásrántotta, az alá is megpirítjuk a hagymát.
Fasírtba én nyersen reszelem a fokhagymát és a vöröshagymát is, de tudok nem egyről, aki megdinsztelve teszi bele.A dinsztelt hagyma a zsiradékban kissé karamellizálódik, így édeskés ízt ad annak az alapanyagnak, ételnek, amibe tesszük.Szokás, ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!