Olcsó receptek a hét minden napjára?
5-6 főre olyasmit amit könnyű nagy mennyiségben :)
Chili sin carne többféle babból pl fekete, fehér, stb., tejföllel, sajttal megszórva
Rakott karfiol
Gombapörkölt nokedlivel
Tócsni salátával és tejfölös mártogatóssal
Zöldségekkel és sajttal töltött tepsis palacsinta
Rakott kel
Zöldséges lasagne
Lecsósszelet tarhonyával, vagy tésztával, rizzsel.
Sárgaborsófőzelék ropogósra sütött hagymakarikákkal.
Sajtos-sonkás-tejfölös tészta.(nem kell fél kiló pármai sonka hozzá )
Számít azért, hogy hány főre kell, mert a rakott karfiolt mi ketten azonnal szétkapjuk, igaz, nincs nagy sütőnk. Ha azt akarom, hogy másnapra is maradjon 2 embernél, a könnyed zöldségételek mind kiesnek, túl kalóriaszegények. Persze ha van második fogás, az más, a desszert sajna nem menti meg.
Az ötleteid jók. Én sárgaborsót szoktam főzni, az a páromnak 3 napra jó, csak sokszor variálok rajta közben. Első nap főzelék tojással, aztán jó kis fűszeres-paradicsomos dahl lesz belőle, néha pedig sárgaborsófasírt. Majdnem minden héten ez van, csak akkor nem, ha másfajta hüvelyest főzünk.
Zöldségleves, utána torta vagy palacsinta, ez kedvelt kombó nálunk. Mivel még 2 emberre is sokáig tart a palacsintasütés, 6-nál inkább banános vastag palacsintákat készítenék, rizsliszttel, az is kedvelt, nálunk is.
A paprikáskrumplit is szeretjük, a tócsnit is, ez utóbbi nemcsak nagy kedvenc, de a vészhelyzet étel is, ha csak 20 percem van (már 2 embernél, 6-nál nyilván tovább tart).
Laktató egytálétel a Baboskáposzta, füstölt csülökkel, de amikor nincs sok pénzünk, a füstölt bordaporc, vagy a császárvég is megteszi. Én jó sok gerslit is teszek bele.
Nagyon laktató és finom étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!