Csirkemell receptek tejtermék nélkül?
Ez az "előző este áztasd tejbe" mizéria csak az elmúlt kb. 15-20 év óta menő.
Akármilyen korábbi szakácskönyveket fel lapozol, sehol nem fogsz ilyesmivel találkozni!
Készítsd el ugyanúgy, ahogyan szoktad, fűszerekkel ízesítve, csak tejbe-áztatás nélkül, szerintem még finomabb is!!!
A kis darabokra felkockázott csirkemellet kevés zsiradékon átsütöd. Egy nagy hagymát, ( vörös, vagy póréhagyma), sárgarépát és egy piros kaliforniai paprikát felszeletelsz, rá a csirkére. Párolod az egészet fedő alatt. Miután puha a sárgarépa is, öntesz rá 2-3dl vizet és egy tasak kínai pirított csirke alappal elkevered. Rottyantasz rajta egyet és még 3-5 percig főzöd.
Legtöbb recept tejtermék nélküli, ha olvasgatsz recepteket.
A tejfölös/sajtos csak opció a sok közül.
Szóval olyan nincs, kell bele, olyan receptet kell kiválasztani, ami nem tejtermékkel készül.
Ananászos csirke:
Kockázott csirkemellet megpírítod kevés zsiradékon, fűszerezed. Hagymát kockázol mellé, + répa, káposzta, kukorica (opcionálisak), őket is melle pirítod. Mehet mellé 1 konzerv lecsöpögtett ananász konzerv vagy általad pucolt egész ananász. Ezt is mellé pirítod. Az ananász levét kevét kevés kukorica liszttel ( sima is megteszi) elkevered csomómentesre, hozzá öntöd a csirkéhez és addig kavarod amíg krémes nem lesz a szósz. Főtt rizzsel mennyei.
-életem első étele volt amit megfőztem, anyukámnak csináltam anyák napjára... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!