Sokkal egészségesebb az a kenyér, amiben nincsen cukor, de fehér kenyérlisztből készül?
holnap sütök egy szép nagy tönkölybúzás kenyeret kovásszal, benne egy marék lenmaggal...a cukor mihez kell? meg a fehér liszt?
a család minden tagja megkapja a magáét...van aki a vastag, ropogós héjra vágyik, a többiek a magas, magos illatos bélre..
ha egy kenyér lehet egészséges, akkor ez az.
Az a pici cukor, amit úgyis az élesztőgombák esznek meg? Na, attól aztán senkit nem féltenék. Bár a kenyérbe nem kell cukor, évtizedek óta anélkül sütjük, s az őseim is így tettek (parasztasszonyok voltak, kifejezetten jó kenyérrel).
Embere válogatja, hogy mennyire egészségtelen számára a glutén, a gyors, bár öszetett cukor vagy akár maga a szénhidrát, de persze nagyon nem mindegy, mennyi kenyeret eszik a delikvens... Én nem bírom a sok szénhidrátot, de toleránsabb időszakaimban simán bevágok pár szelettel, jólesik és bajom nem lesz tőle, legalábbis amit érzékelnék, de mivel extrém ritkán eszem glutént s határozottan törekszem a jó életmódra, nem hinném, hogy sokat tudna bekavarni.
Nem igazán szeretem a fehér kenyeret, mi tk tönkölylisztből, kis gluténmentes lisztből, szezámból sütjük. Nem tartom az egészségesség csúcsának, de néha egy kevés nekem belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!