Leves receptek leveskocka és alaplé nélkül?
Kezdő szakács vagyok, és nem tudok mindig a levesekhez alaplevet használni, lefagyasztani nem tudok nagyobb mennyiségben, főzni húslevest állandóan pedig nincs időm. Leveskockát pedig ha lehet, kerülném.
Hogyan kell elkészíteni a leveseket alaplé és kocka nélkül? Esetleg teljes recepteket (mennyiségekkel, elkészítési módokkal) tudnátok írni?
Leveskockát ne tegyél bele, mert a friss zöldségek megadnak minden fontos ízt, nem kell ízfokozó. Az alaplevet nem kell szigorúan venni, sima vízzel is fel lehet önteni a leveseket.
Alaplevet azok használnak (pl én is ), ha esetleg marad sok húsleveslé, azt finomszűrőn meg átszűröm, és kis fél literes mű. palackokba lefagyasztom máskorra.
A másik módja részemről, hogy ha a hentes kínál olcsó levescsontot- tényleg úgy 100 ft körül van - akkor veszek 2-3 kilót, és kevés zöldséggel, fűszerekkel kifejezetten alaplevet főzök.Ezt is leszűröm, palackozom, és megy a fagyasztóba.Levesek és pörköltek, raguk felengedéséhez használom.De, ha nincs, akkor nincs , ott a jó öreg csapvíz.... :))
Fokhagyma krémleves:
8-10 gerezd fokhagyma,
3 dkg liszt, 3 dkg vaj, só, bors,
1 tojás sárgája, 1dl tejföl.
A vajból és a lisztből világos rántást készítek, beledobom a karikára vágott fokhagymát és amikor a fokhagyma illatát érezni lehet felöntöm 4 dl hideg vízzel, sózom, borsozom.
Habverővel simára keverem, és addig főzöm amíg a fokhagymát a fazék oldalához nyomva szétesik. Közben a tojássárgáját elkeverem a tejföllel. Botmixerrel pürésítem felöntöm annyi vízzel hogy megfelelő sűrűségű legyen, hozzá öntöm a tejfölös keveréket, és forrásig melegítem , nem szabad forralni mert kicsapódik a tojássárgája.
Ugyanígy készítem a hagymakrémlevest is, csak ebbe 1 gerezd fokhagymát is teszek. Póréhagymával is nagyon jó.
Szívesen :)
Majd a kukorica krémlevest is leírom.
Kukorica krémleves
Hozzávalók
4 főre
A leveshez
20 g vaj
400 g morzsolt kukorica (fagyasztott )
1 db közepes burgonya
1 kissebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
300 ml víz
curry (őrölt)
200 ml főzőtejszín (20%-os)
300 ml 2,8%-os tej
A tálaláshoz sajtos tortilla chips
Elkészítés
Felolvasztom a vajat, majd ráteszem a kukoricát. Fedő alatt elkezdem párolni.
Ezalat megtisztítom és apróra vágom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kukoricához adom.
Rá öntöm a vizet, megsózom, beleteszem a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát és kis lángon, fedő alatt puhára párolom a kb. 25-30 perc alatt.
Leveszem a tűzhelyről, felöntöm a tejjel, majd botmixerrel alaposan összeturmixolom.
Egy nagy szűrőn átpaszírozom, hogy a héjak ne legyenek a levesben.
Ezután hozzáöntöm a tejszínt, curryporral ízesítem, és összeforralom a levest.
Forrón, sajtos tortillával tálalom az elkészült kukorica krémlevest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!