Piskóta téren tudnátok segíteni?
Holnap lesz a legjobb barátnőm szülinapja és citromos holdacskát akarok neki sütni.Nagyon sokat sütöttem már ilyed de elveszett a receptem úgyhogy a netről néztem ki egyet, viszont katasztrófa lett.Megsült a tészta, viszont teljesen elazott..és akkor még arról az állapotáról nem is meséltem amikor már rajta volt a máz.légyszives segítsetek valami tuti piskóta esetleg citromos holdacska recepttel.A mázról is szívesen olvasnék(miből mennyi, hogy szép fehér legyen de mégse kemény.mikor kell rátenni, kell-e pihentetni..ilyesmik.
Előre is köszönöm!!
Amúgy ez alapján sütöttem meg: [link]
A tuti piskóta recept:
Ahány tojás, annyi púpozott evőkanál grízes liszt, annyi csapott evőkanál cukor, sütőpor.
A tojás sárgáját a cukorral habosra kevered, majd a kőkemény habot is óvatosan bele, hogy ne törjön össze. Majd apránként a lisztet is hozzá. És a sütőpor: 6-8 tojás esetén elegendő 1/2 csomag.
Mielőtt hozzákezdel, előtte kapcsold be a sütőt magas hőfokra, és amikor beraktad, vedd vissza közepesre, és minimum 20 percig!!! ki ne nyisd az ajtót!!
Garantáltan jó piskótád lesz, a holdacska szaggatása/vagy éppen egyben hagyod, és bármilyen töltelékkel tökéletes!
Keress rá a rumos holdacskára, több recept is van, nagyon jó piskótákkal.
Annyit kell változtatnod rajta- ha citromosat akarsz-,hogy a cukormázba citromlevet teszel és nem rumot.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!!
4-es:ne az en kérdésem alá gyere humorizálni.köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!