Ki lehet keverni egész tojást cukorral süteményhez? Vagy csak külön sárgájával vagy fehérjével?
Csak akkor kell különválasztani ha a receptben az áll!
A legtöbb kevertsütiben egésztojast kell kikeverni. Az nincs megszabva hogy meddig.te is látod amikor már jol elkeveredett
Bizony, bizony teljesen receptfüggő. Jelzem van olyan piskóta is, amelyhez egész tojásokat kell a cukorral habosra keverni.
A hagyományos piskótához persze külön kell kikeverni a sárgájákat, egészen addig, míg habosan ki nem fehéredik. (így viszünk bele több levegőt ) A fehérjét külön, jó keményre kell felverni, egy csipet sóval, cukorral vagy pár csepp ecettel. Hát kézi habverővel ki lehet izmosodni a munkában, de természetesen fel lehet verni. Régen is kézi habverővel verték fel habnak, és igazán finom sütiket sütöttek.Addig kell verni, míg fényes, kemény nem lesz a hab, és a tálat megfordítva sem csúszik ki belőle.
Óvatosan, lazán kell a többi anyaghoz keverni.
Ha csak egy kevert sütit készítesz, lehet az egész tojásokat is kikeverni a cukorral, és nem is kell túlságosan kidolgozni.Még fakanállal is ki lehet ezeket keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!