Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szegfűvel, fahéjjal összefőzöt...

Szegfűvel, fahéjjal összefőzött tej átveszi az ízét legalább annyira, hogy ízesebb legyen a piskóta?

Figyelt kérdés

Nem tennék bele közvetlenül hanem így közvetetten. Elég gyenge-szinte semmi ízváltozás lenne gondolom.

Hátha nem így van. Köszönöm. :)



#tej #szegfűszeg #fajhéj #összefőzés
2017. júl. 20. 13:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Elég intenzív íze van mindkettőnek, szerintem pont annyira lenne érezhető, amennyire kell - bár nem egészen értem, hogy kerül tej a piskótába.:-) Egyébként a piskótatésztába nyugodtan keverhetsz késhegynyi őrölt fahéjat, szegfűszeget, esetleg szerecsendiót (vagy mézeskalács-fűszerkeveréket), a színén meg se látszik ekkora mennyiség, az íze viszont bent lesz.
2017. júl. 20. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Kevert tésztát kellett volna írnom,csak a fejemben "piskóta" néven elraktározva,mert a szüleim elég sajátságosan készítették. :)

Köszönöm a plusz tippet is. :)

2017. júl. 20. 14:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem is kell a tejjel összefőznöd, ha kevert tésztába teszed, őrölve bármelyikből tehetsz egy kicsit, mindenképpen érződni fog a tésztában.

A muffinba is mindig teszek egy kis fahéjat, isteni íze lesz tőle.

2017. júl. 20. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!