Hogy csináljam, hogy ne ázzon el a piskóta a zselétől?
Sziasztok!
Édesanyám csnált mindig olyan tortát ami a következőképp nézett ki az aljáról felfelé:
Egy réteg piskóta, egy réteg krém, vagy puding, még egy réteg piskóta, és felette a gyümölcsök, és a zselé vegyesen.
Sajnos édesanyám pár éve meghalt, így nem tudom tőle megkérdezni, de azért próbáltam replikálni.
Nem lett túl jó vége, mert miután ráöntöttem a zselét a tetejére, a piskóta felemelkedett a tetejére, és még át is ázott. Hiába volt alatta egy gondosan elrendezett barack szelet réteg..
Nézegettem recepteket, de ott mindenki a pudingot/krémet rakja a zselé alá. Az úgy viszont nem olyan...
Mi lehet a trükkje?
"a piskóta felemelkedett a tetejére"
Ezt hogy érted?
Nem lehet, hogy a gyümölcsréteg áztatja el, nem is a zselé?
Köszi az eddigi tippeket.
Nem, hát az történt konkrétan hogy a piskótára ráraktam a gyümölcsszeleteket ( le voltak csepegtetve, nem volt túl nedves ), majd erre így ráöntöttem a langyos zselatint.
Ekkor a piskótalap, és rajta a gyümölcsszeletek, szép lassan felemelkedtek. (jó levegős volt a piskóta lap, és nem tapadt eléggé az alatta lévő pudinghoz, gondolom ezért)
De nem elég, hogy felemelkedett a zselatin tetejére, de még full át is ázott.
Viszont ez a lekváros ötlet talán működhet. Ki fogom próbálni. :)
igen a lekvár jó, próbáld úgy, hogy lekened a piskótát lekvárral, de házi folyóssal, hanem keményebbel, mert a folyós ugynúgy eláztatja, a gyümölcsíz a jó, abból keverj ki robotgéppel, így szépen kenhető lesz.
lekened a piskótát, és tedd hűtőbe kis időre, hogy kicsit megszáradjon. erre a gyümölcs és úgy a zselé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!