Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam, hogy ne ázzon...

Hogy csináljam, hogy ne ázzon el a piskóta a zselétől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Édesanyám csnált mindig olyan tortát ami a következőképp nézett ki az aljáról felfelé:

Egy réteg piskóta, egy réteg krém, vagy puding, még egy réteg piskóta, és felette a gyümölcsök, és a zselé vegyesen.


Sajnos édesanyám pár éve meghalt, így nem tudom tőle megkérdezni, de azért próbáltam replikálni.

Nem lett túl jó vége, mert miután ráöntöttem a zselét a tetejére, a piskóta felemelkedett a tetejére, és még át is ázott. Hiába volt alatta egy gondosan elrendezett barack szelet réteg..


Nézegettem recepteket, de ott mindenki a pudingot/krémet rakja a zselé alá. Az úgy viszont nem olyan...

Mi lehet a trükkje?



#torta #zselé #piskóta #férfi főzni próbál
2017. júl. 8. 21:42
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
Nem a zselé alá kell a pudingot tenni, hanem a gyümölcs alá, közvetlen a piskóta tetejére.
2017. júl. 8. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Vékonyan kend be a tetejét lekvárral és arra rakd a gyümölcsöt. Használj gyors tortazselét. Nekem a Váncza vált be a legjobban, mert ahogy ráöntöm a tortára azonnal megszilárdult.
2017. júl. 8. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

"a piskóta felemelkedett a tetejére"


Ezt hogy érted?

Nem lehet, hogy a gyümölcsréteg áztatja el, nem is a zselé?

2017. júl. 8. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi tippeket.


Nem, hát az történt konkrétan hogy a piskótára ráraktam a gyümölcsszeleteket ( le voltak csepegtetve, nem volt túl nedves ), majd erre így ráöntöttem a langyos zselatint.

Ekkor a piskótalap, és rajta a gyümölcsszeletek, szép lassan felemelkedtek. (jó levegős volt a piskóta lap, és nem tapadt eléggé az alatta lévő pudinghoz, gondolom ezért)

De nem elég, hogy felemelkedett a zselatin tetejére, de még full át is ázott.


Viszont ez a lekváros ötlet talán működhet. Ki fogom próbálni. :)

2017. júl. 8. 22:25
 5/6 anonim ***** válasza:
53%

igen a lekvár jó, próbáld úgy, hogy lekened a piskótát lekvárral, de házi folyóssal, hanem keményebbel, mert a folyós ugynúgy eláztatja, a gyümölcsíz a jó, abból keverj ki robotgéppel, így szépen kenhető lesz.

lekened a piskótát, és tedd hűtőbe kis időre, hogy kicsit megszáradjon. erre a gyümölcs és úgy a zselé

2017. júl. 8. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, hogy anyukád kikeverte a pudingot vajjal. A vajat porcukorral habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Ez a krém jól tapad a piskótához és a vaj nem engedi hogy elázzon. Egy vékony rétegben a gyümölcs alá is lehet kenni, akkor szépen a helyén marad és nem ázik el.
2017. júl. 9. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!