Hogyan csináljam, hogy ne ázzon el a piskóta?
Hétvégén tortát kell sütnöm, és a közepébe gyümölcsöt szeretnék tenni a linken látható módon. Viszont csak meggybefőttem van hozzá, és nem tudom hogyan csináljam, hogy ne ázzon szét a piskóta.
Valami ötlet?
Link: [link]
1. a meggyet már előző este rakd tészta-szűrőbe, reggelre alaposan kicsurog
2. a piskótát kend meg lekvárral, szórj rá őrölt dióval kavart zsemlemorzsát (=az fogja beinni az esetleges nedvességet) és annak a tetejére mehet a gyümölcs.
Akár befőtt, akár friss gyümölcs, ezzel a módszerrel nem áztatja el a piskótád.
Tegyél alá pudingos, vagy vajas vaníliás krémet, attól tutira nem ázik át. A lekvár és a meggy lehet, hogy savanyú lesz együtt.
A legegyszerűbb 3 dl tejből 1 csomag van.pudingot főzni, és azzal megkenni a piskóta alsó/felső lapját, ami érintkezik a gyümölccsel.
A mascarpone sem engedi átázni a piskótát, ízre pedig teljesen semleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!