Piskóta sütés szodabikarbonaval és aszkorbinsavval?
Figyelt kérdés
Ha sütőpor helyett szódabikarbónát használok, akkor tegyek bele egy kis aszkorbinsavval, hogy szépen feljojjon a tészta és hogy a szódabikarbóna kipezsegjen?2017. ápr. 27. 18:39
1/4 anonim válasza:
Egyik sem kell bele, a piskóta a tésztába dolgozott rengeteg légbuboréktól lesz szép magas.
2/4 anonim válasza:
a múltkor is te kérdeztél hasonlót?
piskóta: tojás, liszt, cukor. milyen sütőpor?
3/4 anonim válasza:
Egy rendes, klasszikus, erősen tojásos piskóta szépen feljön a tojás miatt, nem kell bele semmi ilyesmi. Az őseim se tettek bele, én sem, heti többször sütök piskótát.
4/4 anonim válasza:
Tényleg volt már ugyanez a kérdés. nem kell bele egyik sem.
A lisztet át kell szitálni, a habot jól fel kell verni, lazán összekeverni az összetevőket.
A minél több levegőbevitel nagyon fontos. A nagymamám régen mindig kristálycukorral keverte ki a sárgáját, hogy ezzel is több levegő kerüljön bele, mire sima lesz. Elég munkás volt, de így csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!