Sütőport hogy helyettesítsem szódabikarbónával?
Figyelt kérdés
nem vagyok valami nagy sütis, de most neki akarok állni valaminek.Minden van itthon hozzá, de valószínű sütőpor nincs.
Ha jól tudom, szódabikarbónával lehet helyettesíteni, és az van is itthon, viszont hogy csináljam? pont ugyanannyit tegyek belőle mint amennyi a sütőporból kéne?
(2 teáskanál)
Várom a válaszokat, addig még kipakolom a konyhaszekrényt, hátha mégis találok valahol egy sütőport.
(muffin tésztáról lenne szó, bár nem tudom ez mennyire fontos)
2015. máj. 19. 14:53
1/2 anonim válasza:
Én feleannyit tennék bele maximum, inkább az egyharmadát és tennék a tésztához + egy evőkanál ecetet (5%-os almaecetet szoktam) vagy citromlevet, mert a szódabikarbónát a savas dolgok indítják be.
2/2 anonim válasza:
Egy teáskanálnyi elég bele.Persze nem tudom milyen a recept, én kb 30 dekányi liszthez ennyit, ha véletlenül nincs itthon sütőpor.Én viszont kefírt is teszek bele, az is fújja egy kicsit.Szóval receptfüggő szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!