Fahéjat csigát tudok sütőporral/szódabikarbónával készíteni élesztő helyett? Az alábbi receptet használnám.
Itt egy sütőporos csigarecept, de megmondom őszintén, hogy én egyszer kipróbáltam (mèg régebben, amikor "féltem" az élesztőtől) és botrányosan rossz ízű volt.
www.nosalty.hu/recept/kakaos-csiga-10-sutoporos
Ezt igy nem tudod helyetessíteni, viszont a következö tészta alkalmas kelt tészta helyett ra:
150 g krémtúró
6 ek étolaj
1 tojás
4 ek tej
80 g cukor
só
1 cs vaniláscukor
300 g liszt
1 cs sütöpor
Ezt összegyúrod és utána azonnal lehet nyújtani és tölteni.
Nem, élesztős tésztához nem jó a sütőpor, pont egy-két hónapja kísérletezett itt vele valaki és nem lett belőle semmi.
Van sütőporos csiga recept, keress rá, de szerintem az meg nem olyan ízű.
Vaj helyett ha zsírt használsz, az sem ugyanaz, másabb az íze és kevesebb is kell belőle.
Itt egy másik, ez szintén túró + sütőpor alapú
Itt egy recept, ha gondolod, próbáld ki. Én nem szeretem, mert hiába írják, nekem nem ugyanaz az íze, mint a normál csigának, de hátha neked bejön. Kakaós helyett mehet bele nyugodtan fahéjas töltelék is szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!