Finom pogacsa? Eleszto nelkul?
Szilveszterre keszitenem,de jo lenne,ha masnapra sem lenne szaraz,jellegtelen ize.
Koszonom!
Nagyon régi recept, ezer éve nem csináltam: 1 túró (elhagyható), 1 tojás, 1 tejföl, 1 kockarama és talán 0,5 kg liszt, egy csipet cukor és persze só.
Én élesztős pogácsát csinálnék viszont ami előreláthatólag nem fogy el ma azt kiszaggatva megtojásozva, sajtozva lefagyasztanám. Ha esetleg keveset sütöttem csak ráteszem a tepsire és nagyon hamar kész.
Sós-sajtos ropogós. ( nagyon sokáig eláll) porhanyós marad.
30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt sajt, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet, egy teáskanál só.
A zsiradékot a liszttel elmorzsókáljuk ( durva dara állagú legyen ) majd minden hozzávalóval jól összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, majd egy centi vastag téglalappá nyújtjuk. Csíkokra vágjuk, daraboljuk. felvert tojással lekenjük, ízlés szerin megszórjuk sajttal, köménymaggal, vagy szezámmaggal.
Nem túl közel egymás mellé helyezzük a tepsiben és forró sütőben kb 10-15 prc alatt aranysárgára sütjük.
Az ecettől szépen megnő, de nem kell aggódni, az ízén nem érezni.
Érdemes dupla adagban készíteni, mert nagyon kapós... :)
Ja bocsi, pogácsának is kiszaggatható természetesen :)
Búék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!