Nem szoba hőmérsékleten, hanem langyos folyadékban.
2014. jan. 19. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
2/16 anonim válasza:
Nem elég a szobahő (kint hagyva a konyhapulton pl ) langymelegnek kell lennie a tejnek, hogy beinduljon az élesztő. és folyamatosan melegen kell tartani, valamint a tésztát is.
2014. jan. 19. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
3/16 anonim válasza:
Az élesztőt 36-37 fokos tejben kell futtatni,a tésztát kelesztés ideje alatt 26-27 fokon kell tartani.
2014. jan. 19. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
4/16 anonim válasza:
"Nem elég a szobahő (kint hagyva a konyhapulton pl ) langymelegnek kell lennie a tejnek, hogy beinduljon az élesztő. és folyamatosan melegen kell tartani, valamint a tésztát is."
EZ nem igaz.
Az élesztü szobahömérsékleten is felfut, csak sokkal lassabban.
Ezen kivül a tésztát akár hütöben is lehet keleszteni, csak akkor nem egy óra, hanem egy éjszaka alatt kel meg, viszont a legtöbb esetben sokkal finomabb lesz.
2014. jan. 19. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
5/16 anonim válasza:
3-mas válaszoló vagyok:
cukrásznak tanulok,így tudom,hogy teljes baromság,hogy hűtőben is lehet keleszteni
az élesztő gombák erjedése meleg hatására indul be
2014. jan. 19. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
6/16 anonim válasza:
5.-ös: próbáltad már hütőben keleszteni? Én már igen, és tökéletesen megkelt. A régi kenyér receptekben is az van, hogy hütőben kelesztés.
2014. jan. 19. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
7/16 anonim válasza:
A 4. vagyok, és évek óta kelesztek sok mindent hütöben, este bedagasztom, reggel csak sütni kell.
Attól hogy cukrásznak TANULSZ, még nem TUDSZ mindent, ellentétben azokkal, akik több évtizedes TAPASZTALATTAL rendelkeznek - ezért javaslom, hogy ELÖSZÖR próbáld ki, MIELÖTT okoskodsz.
2014. jan. 19. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
8/16 anonim válasza:
Én csak egy egyszerű háziasszony vagyok, de én is így szoktam csinálni, ahogy 4. leírta. Este bedagasztani, aztán reggelre megkel. (De. Az utóbbi időben nem szoktam felfuttatni. Megszórom cukorral, kicsit elkevergetem, áll és teljesen folyóssá válik az élesztő. Onnan lehet vele dolgozni, gyönyörűen megkel a tészta.)
2014. jan. 19. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
9/16 anonim válasza:
Puszta kíváncsiságból,a tanárom sem ért hozzá,aki majdnem 40 éve cukrászként dolgozik?Nem a saját fejemből pattant ki,hogy hogyan is kéne csinálni,hanem a tanárom mondta,és szerintem egy olyan ember jobban ért hozzá,aki több mint a fél életet ezzel töltötte.
2014. jan. 19. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
10/16 anonim válasza:
Az a fontos, hogy ha túl meleg a tej, akkor megölöd a gombákat, és egyáltalán nem fut fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!