Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az élesztő csak szob. hőmérsék...

Az élesztő csak szob. hőmérsékletű tejben tud felfutni?

Figyelt kérdés

2014. jan. 19. 18:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Attól, hogy a tanárod 40 évig nem próbált ki újat, még nem jelenti azt, hogy nem is lehet másként!!!!

Egy JÓ szakács/cukrász nem csak a megszokottakat alkalmazza, hanem kisérletezik és így lesz egyre több tudása és keletkeznek újabb receptek. (Aki nem MER próbálkozni, az nem lehet jó, kreativ szakács/cukrász, és igen sok esetben azért lesz tanár, mert a szakmában nem tud elöre jutni a gyakorlati tudás hiánya miatt)

A válaszolók közül sokan készítettek kelt tésztát úgy, hogy hütöben kelesztették, és megkelt. Ez TÉNY, és ezen az sem változtat, hogy ha a tanárod 500 éve csinálja a régi, általa megszokott módon.

De ha nem hiszed, hogy így is lehet, akkor egyszerüen próbáld ki - és akkor rájössz, hogy a tanárod sem tud mindent.

2014. jan. 20. 08:38
 12/16 anonim ***** válasza:
Elég szégyenletes, hogy van aki a tanárokat a szakmai oktatókat így lebecsüli és csak a maga igazát szajkózza folyamatosan kiabáló hangnemben, félresöpörve mindenki más véleményét...
2014. jan. 20. 11:15
 13/16 anonim ***** válasza:
54%
Nem én írtam a hozzászólást, amire válaszoltál, de mi vele a probléma? Senki nem becsülte le a szakoktatót, csak az nem teljesen igaz, amit a cukrásztanonc írt. Ez eddig is tudott tény volt, hogy az élesztős tészta a hűtőben is megkel és pont. Cukrásztanonc beidézte a tankönyvet, a gyakorló háziasszonyok meg leírták a saját tapasztalataikat. Ennyi történt.
2014. jan. 20. 11:24
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Akkor Te nem vagy érintett, felesleges válaszolnod. ennyi :)
2014. jan. 20. 12:00
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az az igazság, hogy véletlen olyan tejbe morzsoltam bele az élesztőt amit a hűtőből vettem ki, de így is felfutott, csak kb 1 óra kellett hozzá:)
2014. jan. 20. 17:36
 16/16 e-ditta ***** válasza:
50%

ma 11:15: Senki nem a "szakotatókat" becsülte le, hanem azt a válaszolót, aki az oktatójára akart hivatkozni - és ha az oktató tényleg nem tudná, hogy az élesztö és a kelt tészta hidegen is megkel, csak több idö alatt, akkor tényleg nem lenne a hivatása magaslatán.

Ez meg: "csak a maga igazát szajkózza folyamatosan kiabáló hangnemben" végképp nem igaz, az illetö nem kiabált, hanem kiemelt egyes szavakat, csak itt nincs más lehetöség, mint a nagybetük használata - de mindenki számára egyértelmü kellene, hogy legyen, hogy ilyen értelemben lett használva. Az meg, hoyg igaza van - ez tény, nem értem, ebbe miért akarsz belekötni.

Mellesleg a kérdezö is visszaigazolta, hogy hideg tejben is felfut az élesztö és megkel a tészta, csak lassabban.

2014. jan. 20. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!