Az élesztő csak szob. hőmérsékletű tejben tud felfutni?
Attól, hogy a tanárod 40 évig nem próbált ki újat, még nem jelenti azt, hogy nem is lehet másként!!!!
Egy JÓ szakács/cukrász nem csak a megszokottakat alkalmazza, hanem kisérletezik és így lesz egyre több tudása és keletkeznek újabb receptek. (Aki nem MER próbálkozni, az nem lehet jó, kreativ szakács/cukrász, és igen sok esetben azért lesz tanár, mert a szakmában nem tud elöre jutni a gyakorlati tudás hiánya miatt)
A válaszolók közül sokan készítettek kelt tésztát úgy, hogy hütöben kelesztették, és megkelt. Ez TÉNY, és ezen az sem változtat, hogy ha a tanárod 500 éve csinálja a régi, általa megszokott módon.
De ha nem hiszed, hogy így is lehet, akkor egyszerüen próbáld ki - és akkor rájössz, hogy a tanárod sem tud mindent.
ma 11:15: Senki nem a "szakotatókat" becsülte le, hanem azt a válaszolót, aki az oktatójára akart hivatkozni - és ha az oktató tényleg nem tudná, hogy az élesztö és a kelt tészta hidegen is megkel, csak több idö alatt, akkor tényleg nem lenne a hivatása magaslatán.
Ez meg: "csak a maga igazát szajkózza folyamatosan kiabáló hangnemben" végképp nem igaz, az illetö nem kiabált, hanem kiemelt egyes szavakat, csak itt nincs más lehetöség, mint a nagybetük használata - de mindenki számára egyértelmü kellene, hogy legyen, hogy ilyen értelemben lett használva. Az meg, hoyg igaza van - ez tény, nem értem, ebbe miért akarsz belekötni.
Mellesleg a kérdezö is visszaigazolta, hogy hideg tejben is felfut az élesztö és megkel a tészta, csak lassabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!