Milyen tészta az, amihez nem kell az élesztőt felfuttatni, hanem csak belemorzsolni a hozzávalók közé?
Összvissz ennyit ír? Szerintem egy tészta felfuttatás nélkül is működhet (a kenyérsütőbe is csak belemorzsolja az ember), de legalább egy kanál cukrot tegyél mellé, hogy tudjon miből táplálkozni.
Bár szerintem az se baj, ha felfuttatod.
nekem van ilyen pogi receptem.
a lisztbe morzsold bele az élesztőt . majd a többi hozzávalóval gyúrd össze.
az én tésztámat 1éjszakára hütőbe kell tenni.
Sokan csak belemorzsolják, és úgy is megkel szépen a tészta.
de általánosabb a felfuttatás, amit egy pici langyos vízben is lehet, pici cukorral. nem kell feltétlenül tej hozzá.
ha nem írja külön a felfuttatást, akkor csak morzsold a liszt közé.
Jómagam a felfuttatás híve vagyok, abban jobban bízom.
2es vagyok elfelejtettem :
Ez fajta gyúrt élesztős tészta ,a begyúrás után nem fog
annyira szépen megkelni ,mint a sima dagasztott tészta.
Sütés közben fog majd szépre magasra nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!