Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segitenétek? Leradag a piskóta...

Segitenétek? Leradag a piskóta hogy csináljam, hogy ne ragadjon le?

Figyelt kérdés

csinálnék tortát de az a baj h a piskóta mindig leragad..:/ nem próbáltam még sütőpapirral.. ha ugy csinálom is le fog ragadni??


tudtok valami jo sütöreceptet amibe van túró meg eper is?


2010. jún. 5. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Ha piskótát sütök én mindig papírt teszek alá. Vagy sütő- vagy selyempapírt. az nem ragad, és átfordítás (hűlés) után szépen lehúzható a tészta aljáról.

Amúgy alaposan kivajaztad és kilisztezted?


Üdv!

2010. jún. 5. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

igen. csak életembe először csináltam.. és em jártam sikerrel. meg a mi sütőnkben az a baj hog nem leh olyan jol piskótát sütni mert alulrol nagyon melegit.. amikor az alja kész fölül semmi.. ha azt akarom h jo legyen felül is akkor megég az alja.



és köszi szépen a választ!!!:)

2010. jún. 5. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sütőpapírral nem ragad le,de ha ilyen a sütőd,tegyél az aljára egy régi ócska lábosban vizet.
2010. jún. 5. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]


A képet nézd meg először, az a tészta recept.

Ha kész van, tedd ki hűlni. Közben megcsinálod a krémet:


0,5 kg túrót keverj össze 20 dkg porcukorral reszelt citromhéjjal és 1 cs vaníliás cukorral. 3 dl habtejszínt verj habbá, közben tegyél bele habfixet, vagy zselatin fixet (rá van írva, hogy 1 tasak hány dl tejszínhez való). Ha már kemény a hab keverd össze a cukros túróval. Botmixerrel még "pépesítheted", de hagyhatod a túrót darabosan is. Ezután lehet bele tenni mazsolát is.

Kicsit tedd be a hűtőbe. Ha kihűlt a tésztalap, kend rá a hideg túrókrémet és tedd vissza a hűtőbe.


Máz a tetejére:


2 csomag FŐZŐS vaníliás puding. 7,5 dl szénsavas szép színű üdítő 1-2 evőkanál cukor. A pudingot csomómentesre kell keverni az üdítővel. Ezután felteszed főni. Ha már besűrűsödött, folyamatosan kavargatva ki kell hűteni (így nem lesz darabos). Ha már csak kicsit langyos - majdnem hideg, de még kenhető - rákened a túró tetejére és mehet megint a hűtőbe. Pár óra múlva lehet enni. Várjátok meg, amíg teljesen megdermed!!!!!


Nem tudom, milyen lenne, ha mazsola helyett epret tennél bele, biztos nem rossz, csak akkor a citromhéjat ki kellene hagyni szerintem. Vagy eper ízű üdítőt tegyél a tetejére és azt díszíthetnéd eperdarabokkal.

2010. jún. 5. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
Vigyázz a sütőpapírral! Nekem a szilikonos vált be, a sima mindig úgy odaragad a sütihez, hogy nem lehet leszedni...
2010. jún. 5. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Minden papírt lelehet szedni a sütik aljáról. Ha kihült a tészta,akkor kicsit bekell vizezni a papírt,és akkor könnyen lejön.
2010. jún. 5. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Papir sem kell,az én sütőmben is leég mindennek az alja,ezért alufoliát rakok a rácsra,és csak arra a tepsit. A tepsit kivajazom+kilisztezem,igy makulátlan a sütik alja:D
2010. jún. 6. 00:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!


Ha nagyon éget a sütő (pláne ha gázos), akkor a régiek jól bevállt megoldását tudom ajánlani. Kell szerezni egy kisebb darab palát (vagy cserepet), és a sütő aljába tenni. Igaz, így is kell egy kicsit kísérletezni a pala nagyságával, de meghálája magát, és a sütő nem fog égetni.


Üdv!

2010. jún. 7. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!