Segitenétek? Leradag a piskóta hogy csináljam, hogy ne ragadjon le?
csinálnék tortát de az a baj h a piskóta mindig leragad..:/ nem próbáltam még sütőpapirral.. ha ugy csinálom is le fog ragadni??
tudtok valami jo sütöreceptet amibe van túró meg eper is?





Szia!
Ha piskótát sütök én mindig papírt teszek alá. Vagy sütő- vagy selyempapírt. az nem ragad, és átfordítás (hűlés) után szépen lehúzható a tészta aljáról.
Amúgy alaposan kivajaztad és kilisztezted?
Üdv!
igen. csak életembe először csináltam.. és em jártam sikerrel. meg a mi sütőnkben az a baj hog nem leh olyan jol piskótát sütni mert alulrol nagyon melegit.. amikor az alja kész fölül semmi.. ha azt akarom h jo legyen felül is akkor megég az alja.
és köszi szépen a választ!!!:)










A képet nézd meg először, az a tészta recept.
Ha kész van, tedd ki hűlni. Közben megcsinálod a krémet:
0,5 kg túrót keverj össze 20 dkg porcukorral reszelt citromhéjjal és 1 cs vaníliás cukorral. 3 dl habtejszínt verj habbá, közben tegyél bele habfixet, vagy zselatin fixet (rá van írva, hogy 1 tasak hány dl tejszínhez való). Ha már kemény a hab keverd össze a cukros túróval. Botmixerrel még "pépesítheted", de hagyhatod a túrót darabosan is. Ezután lehet bele tenni mazsolát is.
Kicsit tedd be a hűtőbe. Ha kihűlt a tésztalap, kend rá a hideg túrókrémet és tedd vissza a hűtőbe.
Máz a tetejére:
2 csomag FŐZŐS vaníliás puding. 7,5 dl szénsavas szép színű üdítő 1-2 evőkanál cukor. A pudingot csomómentesre kell keverni az üdítővel. Ezután felteszed főni. Ha már besűrűsödött, folyamatosan kavargatva ki kell hűteni (így nem lesz darabos). Ha már csak kicsit langyos - majdnem hideg, de még kenhető - rákened a túró tetejére és mehet megint a hűtőbe. Pár óra múlva lehet enni. Várjátok meg, amíg teljesen megdermed!!!!!
Nem tudom, milyen lenne, ha mazsola helyett epret tennél bele, biztos nem rossz, csak akkor a citromhéjat ki kellene hagyni szerintem. Vagy eper ízű üdítőt tegyél a tetejére és azt díszíthetnéd eperdarabokkal.















Szia!
Ha nagyon éget a sütő (pláne ha gázos), akkor a régiek jól bevállt megoldását tudom ajánlani. Kell szerezni egy kisebb darab palát (vagy cserepet), és a sütő aljába tenni. Igaz, így is kell egy kicsit kísérletezni a pala nagyságával, de meghálája magát, és a sütő nem fog égetni.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!