Mi. A tökéletes piskóta titka?
Ha a magyar piskótára gondolsz, akkor az, hogy ahány tojás, annyi púpos ek liszt és annyi csapott ek cukor.
Sütőport csak az amatőrök tesznek bele.
Ha nincs asztali robotgéped, akkor szét kell választani a tojásokat. Kőkemény habbá verni a fehérjét, bele egyesével a sárgákat, tovább verni, majd minden egyebet szintén egyesével.
Süti 180 fokon, és az első 10 percben nyitogatni a sütőt tilos.
Ha tekercs, akkor még melegen feltekerni, így nem fog törni.
Ha van asztali robotgéped, az magában kihabosítja egyben, fölösleges szétválasztani.
Ja, és csipet só. Minden édességbe kell egy csipet só.
Ahogy anyukám csinálta:
- tojássárgát annyi kanál cukorral és vízzel felverni, ahány tojássárgából készíted, addig verni, amíg a cukor el nem olvad
- tojásfehérjét kemény habbá verni
- ezután dupla annyi kanál lisztet adagolni a tojássárgás masszába, ahány tojássárgád van, óvartosan elkeverni, és utána nagyon óvatosan beleforgatni a fehérjét.
Tepsibe vele, kisütni. Nem tudom, mennyi idő kell neki pontosan, én szúrópróbát szoktam csinálni, amikor már látom, hogy feljött.
#2
Ez nem "piskóta", ez az ún. "vizes piskóta" receptje. Az más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!