Tökéletes rizs a számotokra? Ti hogyan készítitek?





Aki mikró ellenes, csukja be minden fülét és szemét, de így még SOSEM rontottam el:
Egy jénai tálba kimérek 1 bögre rizst, és két evőkanál olajat. Összekeverem, és berakom a mikróba 2 percre. Eközben felforralok 2 bögre vizet, és mikor lejár a mikró, még forrón ráöntöm, meg beledobok egy húsleveskockát. Meg ha akarok, répát kockázok bele. Jól elkeverem, és visszarakom a mikróba 13 percre, ha lejárt átkeverem és lefedem, és így nekem még mindig tökéletesre sikerült. :)





Kimérem a rizst,aztán megmosom.Tésztaszedőbe teszem had csepegjen le a víz róla.Serpenyőbe kevés olajat melegítek és a rizst ráöntöm,pár percig áthevítem,teszek bele pici ételízesítőt apróra vágott petrezselyem zöldjét.
Ja és előtte egy fazékban forralok fel vizet.
Bögrével dupla mennyiségű vizet öntök a rizsre,vigyázni kell mert hirtelen gőz csap fel!Teszek fedőt a serpenyőre és legkisebb lángon főzöm.Érdemes lángterelőt tenni a gáztűzhelyre,úgy még kisebb a hő.Addig nem kell hozzányúlni amíg az összes vizet fel nem veszi,utána villával átkeverem.Leveszem a tűzhelyről és pár percig még pihentetem fedő alatt.Aki szereti a hagymaízt az tehet bele egy pici vöröshagymát is a vizébe.















Kuktában
A rizst kevés olajon fehéredésig pirítom ízlés szerinti sóval,aztán felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel,átkeverem és azonnal ráteszem a kukta tetejét.Sípolástól számított két percig takarék lángon hagyom,majd leveszem a tűzről és várok egy órát míg elkészül :)
Ha rizibizit szeretnék,akkor azt a forró vízzel együtt teszem a kuktába










én egyszerűen szoktam csinálni;
vizet forralok, majd bele a rizst minden cécó nélkül s egyúttal, vagy max félperc után ki is kapcsolom a főzőlapot, a lábast pedig lefedem. én nem szűröm le előtte meg ilyenek, mert jobb szeretem így, ha kicsit tapad a rizs. ha kell bele zöldség, akkor fagyasztott esetén egyszerre a rizzsel, frissnél később teszem bele, hogy csak párolódjon kicsit. fűszert a vége felé. így összességében mennyiségtől s egyebektől függően 10-20perc alatt van kész kb, legalábbis olyan állagúra ahogy én szeretem.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!