Ti hogyan készítitek el a rizst?
Két dolog jutott eszembe a ragadóssággal kapcsolatban, de mindkettőt majd a rutin megoldja.
1. túl sok vizet teszel rá elsőre
2. utánöntöd.
Lényeg, hogy jól meg kell saccolnod, hogy mennyi víz kell hozzá és nem piszkálni közben.
Takarékon főzni lefedve.
Először is sok minden függ a rizs minőségétől.
"A" jelzésű rizst vegyél habár én is gyakran veszek B minőségűt és az is jó.
Az első lépés, hogy beleöntöm egy szűrőbe a rizst és alaposan átöblítem, hogy a rizspor lejöjjön mert attól lesz a legragacsosabb.
Utána forró olajba teszem és átpörgetem, átkeverem, hogy ne legyen egyben.
Aztán annyi vizet öntök rá, hogy ellepje és kis lángon főzöm, majd ha elfőtt a víz róla fedőt teszek rá arra meg egy konyharuhát és még kb. 15 percet várok, hogy még párolódjon a fedő alatt.
Így nem fog összeragadni szép pergős lesz.
Néha sikerül rossz minőségű rizst kifogni és ilyenkor csinálhat bármit az ember akkor is mocsángás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!