Szakácsok! Vöröshagyma és fokhagyma együtt?
Sokszor keresek recepteket a neten. Gyakran találkozok olyan recepttel, amibe vöröshagymát és fokhagymát is tesznek.
Jó ez így együtt?
Ma azt láttam a Master Chef-ben, hogy ezen bukott el valaki. S mintha egyszer erdélyi ismerősöm is mondta volna, hogy vagy egyik vagy másik.
Teljesen más íz, pláne lepirítva, ahogy a magyar konyha 99%-ban használja.
Ez így kb olyan, mint ha valaki azt mondaná, vagy sót használsz, vagy borsot.
Vagy mondjuk vagy oreganó, vagy bazsalikom.
Mint ha nem megférne együtt a 2.
Azt tudom elképzelni, hogy ha van egy alapvetően gyenge karakterű étel, mondjuk egy olívás spagetti, és arra mondjuk a vöröshagymát ilyen "homár módon" megpárolgatják, és megmarad az a nyers vad hagyma íze, nem karamellizálódik, amellé erős még egy karakteres íz, pl fokhagyma.
Mint ahogy az említett zöldfűszerből is van olyan étel, ami nem bír el csak 1 dominánsat, és olyankor nem jó mást (vagy másból sokat) használni.
De azért ettől függetlenül fel tudok sorolni emlékezetből is olyan 700 ételt , amibe együtt van jelen a vörös és a fokhagyma.
Szóval ezt így ilyen kategorikusan kijelenteni, hogy márpedig nem lehet, az hülyeség, és továbbra is tartom, hogy aki ezt mondja, az egy okoskodó dilettáns f.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!