Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Juhtúrós sztapacskába kell...

Juhtúrós sztapacskába kell fokhagyma?

Figyelt kérdés
2017. márc. 26. 12:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
nem
2017. márc. 26. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom, ki nyomott pirosat, de a fokhagyma nagyon idegen íz a sztrapacskában.
2017. márc. 27. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Én sem szoktam bele fokhagymát tenni, pedig amúgy nagyon szeretem a fokhagymát, de a sztrapacskába szerintem nem való.
2017. márc. 27. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A Tengerész ***** válasza:
74%
Semmi esetre sem.
2017. márc. 28. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Éttermekben akkor miért tesznek bele? Ettem már jó néhány helyen, mindenhol volt benne. A hétvégén nézegettem több receptet is, egy olyan volt, ami fokhagymát is írt, és több olyan, amiben vöröshagymát.
2017. márc. 28. 14:14
 6/11 anonim ***** válasza:
63%

Bár te is bele esel a tipikus hibába, hogy összekevered a káposztás nokedlit (sztrapacska) a juhtúrós galuskával (brinzove haluski).

Egyikhez sem kell fokhagyma. Ha te akarsz bele tenni, akkor tegyél.

Lehet sok olyan dolgot találni a neten, amelyik nem autentikus.

Hasonló tévedés a ketchup a pizzareceptekben, erős pista a csipős arab ételekben stb.

2017. márc. 28. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Nem kell, de szerintem jól megy hozzá. Én nagyon szeretem a fokhagymát. Ha Te is szereted és ha úgy gondolod akkor rakj bele nyugodtan. :)
2017. márc. 29. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam vele, és nélküle is. Mindkét verzió jó, de a fokhagymás hasonlít arra, amit éttermekben ettem.
2017. márc. 30. 14:55
 9/11 István1979 ***** válasza:
82%

Juhtúrós sztrapacska ahogy eredetileg csinálják elcsatolt gyökereimnél:

Krumplit lereszeled a csillagos reszelővel. Kis/nagy lyukú sima reszelő nem jó.Megsózod, annyi lisztet raksz bele, hogy sűrűbb nokedli tészta legyen. Nem kell bele se tojás, se víz. Nokedliszaggatóval beleszaggatod forrásban lévő vízbe. Ha feljött, jó.

Szalonnát pirítasz, tálaláskor raksz a sztrapacskára tejfölt, juhtúrót (igazából nem túró, hanem brindza, ami eredetileg egy juhtejből készült rövid érlelésű ledarált, majd továbbérlelt sajt) és a tetejére a szalonnából.

Akkor tökéletes, ha a sztapacskának van egy pici nyers krumpli íze.

Plusz víz, tojás fokhagyma egyáltalán nem való bele.

2017. ápr. 2. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
74%

Nincs olyan étel, hogy juhtúrós sztrapacska. káposztás van, s a fokhagyma teljesen tönkre vágja.

A juhtúrós galuskát is, amit csak mi hívunk sztrapacskának, a tótok nem.

2017. ápr. 3. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!