Juhtúrós sztapacskába kell fokhagyma?
Bár te is bele esel a tipikus hibába, hogy összekevered a káposztás nokedlit (sztrapacska) a juhtúrós galuskával (brinzove haluski).
Egyikhez sem kell fokhagyma. Ha te akarsz bele tenni, akkor tegyél.
Lehet sok olyan dolgot találni a neten, amelyik nem autentikus.
Hasonló tévedés a ketchup a pizzareceptekben, erős pista a csipős arab ételekben stb.
Juhtúrós sztrapacska ahogy eredetileg csinálják elcsatolt gyökereimnél:
Krumplit lereszeled a csillagos reszelővel. Kis/nagy lyukú sima reszelő nem jó.Megsózod, annyi lisztet raksz bele, hogy sűrűbb nokedli tészta legyen. Nem kell bele se tojás, se víz. Nokedliszaggatóval beleszaggatod forrásban lévő vízbe. Ha feljött, jó.
Szalonnát pirítasz, tálaláskor raksz a sztrapacskára tejfölt, juhtúrót (igazából nem túró, hanem brindza, ami eredetileg egy juhtejből készült rövid érlelésű ledarált, majd továbbérlelt sajt) és a tetejére a szalonnából.
Akkor tökéletes, ha a sztapacskának van egy pici nyers krumpli íze.
Plusz víz, tojás fokhagyma egyáltalán nem való bele.
Nincs olyan étel, hogy juhtúrós sztrapacska. káposztás van, s a fokhagyma teljesen tönkre vágja.
A juhtúrós galuskát is, amit csak mi hívunk sztrapacskának, a tótok nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!