Mit jelent az, hogy "a fokhagymát átnyomom"?
Üdv!
Kezdőként próbálok boldogulni a konyhában, és a fenti kifejezéssel sokszor találkozok receptekben. Valaki el tudná mondani, hogy mit takar a kérdésben szereplő kifejezés? :)
Köszönöm!
Egyébként kis mennyiségben érdemesebb (sajt)reszelővel lereszelni, mert a fokhagymanyomóban (olyan mint egy mini krumplinyomó) sokkal több benne marad, akárhogy kapargatod. Ki lehet belőle szedni, de az meg rengeteg idő.
Ha kicsit több mennyiség kell, akkor kloffold ki a fokhagymát, ha már megtört, vágd össze még késsel, úgy már szétfő mindenben.
Ha meg mégtöbb kell, daráld le húsdarálón. Vagy tedd egy megfelelő alakú edénybe önts rá vizet hogy épphogy ellepje, és botmixerrel turmixold le.
Vagy ha nem föltétlenül akarsz minden alkalommal fokhagymát pucolni, és frissen "nyomkodni" (zúzni valamilyen módon)
akkor vagy daráld le, tedd befőttes üvegbe, és önts rá olajat, vagy az említett módon botmixerrel pürésítsd, a különbség, hogy víz helyett étolajat használj. Légmentesen lezárva, hűtőben hónapokat kibír.
És az olaj is annyira átveszi az ízt, hogy kisebb adag ételekhez, gyengébb fokhagyma írhez, elég akár csak az olajból egy evőkanállal belerakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!