Szakácsok! Vöröshagyma és fokhagyma együtt?
Sokszor keresek recepteket a neten. Gyakran találkozok olyan recepttel, amibe vöröshagymát és fokhagymát is tesznek.
Jó ez így együtt?
Ma azt láttam a Master Chef-ben, hogy ezen bukott el valaki. S mintha egyszer erdélyi ismerősöm is mondta volna, hogy vagy egyik vagy másik.
Nem vagyok szakács, de gyakran használom együtt a két hagymát.Nagyon sok étel van, amelyik mindegyiket tartalmazza.Hogy csak a legegyszerűbbet mondjam, pl a fasírt, de rengeteg van, ráadásul ízlés kérdése is.
Erdélyi ismerősöd szerintem rosszul tudja, a tv műsort nem láttam, nem tudom mi lehetett az étel.
Érdekes, sok erdélyi ételben láttam már fokhagymát és más hagymát együtt.
A fokhagyma és a vöröshagyma elkészítési módja viszont nagyon különbözik.
Valamit félreérthettél.
Aki ilyet mond az egyszerűen egy okoskodó dilettáns f.
Köszönöm a válaszokat! Kozben utána néztem külföldi fórumokon.
Megosztó kérdés, de a többség alkalmazza a két féle hagymát együtt :).
Az egyik olaz haverom (milánói) azt mondta, hogy nagy vétek a fokhagyma és a hagyma együttes használata. A partnerem olasz (Toszkánából való) bejárónője meg azt állítja, hogy a kettőt lehet együtt. Most kinek lehet hinni? :)
Például a kocsonyába is kell egy-két fej vöröshagyma meg sok fokhagyma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!