Csirkecombok és húsos sertéskarajcsontok együttes felhasználásával főzhetek-e jó levest?
Nyugodtan, sokkal ízesebb lesz, mint külön-külön.
A jó húlevesben mindig többféle hús van, és minél többféle, annál jobb. (Ez alól a birka/bárány kivétel, annak túl erös a saját arómája, az nem illik mással össze)
A lakodalmi húslevesek azért olyan kiemelkedöen finomak, mert mindenféle - az egyéb fogásokhoz felhasznát - húsok csontjait, leesö széledarabjait belefözik, és ez adja azt az utólérhetetlen ízvilágot!
Amire jó, ha figyelsz, hogy a csirkecomb nagyon hamar megfö, többször utána kell nézni, hogy ne esssen szét.
Jó levesed lesz, csak a karajcsontot előbb tedd fel főni.Kb egy órányi főzés után tedd bele csirkecombokat, így egyszerre lesz puha az orjahús és a csirkecomb is.
Persze a jó sok vegyeszöldség is fontos része a jó levesnek.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
:)
Az én ízlésem szerint disznócsontból vétek "húslevest" fabrikálni, ahogyan pulykából is.
Kakasleves Újházy, marhahúsleves, galamberőleves vagy öreg tyúkleves ok.
Orjaleves létező étel, de azt nem eszem.
Csirkéből pedig soha nem lesz értékelhető leves. Tyúkból igen.
"Kakasleves Újházy"
Az "Újházy" SOHA NEM kakas, hanem TYÚKhúsleves. Ha már nagyzolsz, akkor elötte legalább nézd meg, miröl van szó!
Nagyon finom lett. A húsos karajcsontot és egyéb csontot hosszasan előre főztem, ahogyan itt többen is ajánlották. (Mangalica disznóvágásból származó alapanyagról van szó.) Majd a tanyasi csirke combokat ezután adtam hozzá. Bőségesen használtam leveszöldségeket.
Köszönöm szépen a bíztató, a megerősítő tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!